ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

FÖRSÄSONGSKOLLEN: VECKA 6

Anno 1904 fortsätter bevakningen av försäsongen. Antalet matcher har börjat ta fart och det är så vitt vi vet endast Team TG som inte spelat någon match än. Vasalund gjorde veckans bedrift och slog superettanlaget IK Frej med tidigare allsvenska spelaren Henok Goitom på planen.

VSK FOTBOLL–ARAMEISKA-SYRIANSKA 5–0
Första hemmamatchen för VSK och första sammandrabbningen mellan två lag i norrettan, nykomlingarna Arameiska-Syrianska IF besegrades med klara 5–0. VSK testade ett nytt 3-4-3-system med tre mittbackar som föll väl ut och frågan är om VSK kommer överge förra årets 4-3-3? I Arameiska-Syrianska provspelade före detta VSK-spelaren Peyman Alkoyun som tidigare under säsongen provspelat för andra klubbar, inklusive allsvenska AFC Eskilstuna.

SANDVIKENS IF–NYKÖPINGS BIS 1–4
Marcus Hägg gjorde för andra matchen i rad mål och Sandviken ledde i första halvlek, men Nyköping är erkänt duktiga på att ta tillvara på chanserna och nätade fyra gånge ri andra halvlek.

DALKURD FF–CARLSTAD UNITED 3–2
Carlstad tog ledningen mot Dalkurd och behöll den in i andra halvlek, och att i slutändan bara förlora med ett mål mot ett förmodat topplag i superettan på bortaplan får ses som en imponerande insats mot det lag som slog VSK med hela 5–1 helgen innan. Värmlänningarna har värvat intressant under vintern och får räknas om en outsider i år.

IFK LULEÅ–UMEÅ FC 3–1
Luleå som var nära att åka ur till division 2 vann mot Umeå med 3–1. Intressant nog har båda lagen värvat friskt från degraderade Piteå IF. Luleå verkar inte nöja sig med bara det, utan hade även anfallaren Marko Simovic från bosniska högstaligan på besök och han ska ha gjort ett bra intryck.

IFK HANINGE–SOLLENTUNA FK 3–3
Nykomlingarna Sollentuna har haft en tuff start på försäsongen, endast oavgjort mot division 2-nykomlingen Haninge är inget bra tecken i en match där Haninge hade ledningen två gånger i matchen.

BK FORWARD–ARAMEISKA-SYRIANSKA 1–1
Forward var skadedrabbat och fyllde på med juniorer, men lyckades ändå få oavgjort mot Arameiska-Syrianska som spelade sin andra träningsmatch i veckan.

ASSYRISKA FF–HAMMARBY IF 2–2
Assyriska tog ledningen i matchen via Simon Strand, men tappade sedan till 1–2 och fick oavgjort när de gjorde 2–2 på hörna. Hammarby ställde dock inte upp med sitt starkaste lag, men hade före detta VSK-spelaren Marcus Degerlund i startelvan. En annan VSK-bekanting, Marcus Ytter som förra säsongen spelade i Skiljebo, provspelade för Assyriska.

VASALUNDS IF–IK FREJ 2–0
Efter att ha matchats mot allsvenskt motstånd valde Vasalund att möta lite enklare motstånd i auperettalaget Frej, och de vann med 2-0. För Vasalund provspelade målvakten Alexander Lundin för andra gången, även VSK uppges hy vara intresserade av honom. Men det stora namnet i startelvan var Henok Goitom. Skulle Vasalund knyta till sig de två spelarna är det ett väldigt meriterat lag de kommer ha på pappret.

HUDDINGE IF–AKROPOLIS IF 2–2
Akropolis mötte division 2-laget Huddinge och fick nöja sig med 2–2, Victor Söderström och Kostas Gezos gjorde målen. Det var även första matchen för nya tränaren Konstantinos Panagopoulos som hämtats in från Grekland och varit tränare i deras högstaliga. Akropolis fortsätter att testa U19-spelare men hade även före detta Enskede IK-spelaren Richmond Sobrinho i truppen.

NÄSTA VECKA
VSK har dubbelmöte med Assyriska FF och BK Forward, vi misstänker att det kommer lånas in en hel del spelare för att klara av detta. Svenska cupen startar för Nyköpings BIS och Arameiska-Syrianska som båda får bekänna färg mot allsvenskt motstånd. På lördag kommer Sollentuna FK befinna sig i Västerås och möta Skiljebo SK för den som är intresserad av att spana in en seriekonkurrent.

Sandvikens IF–Valbo IF
AFC Eskilstuna–Assyriska FF
Huddinge IF–Akropolis IF
Sandvikens IF–Huddinge IF
Assyriska FF–VSK Fotboll
IK Brage–IK Frej
Nyköpings BIS–Hammarby IF
Skiljebo SK–Sollentuna FK
BK Forward–VSK Fotboll
Vasalunds IF–Enskede IK
IFK Luleå–Team TG
Arameiska-Syrianska IF–IK Sirius
Akropolis IF–Gamla Upsala SK

Facebook Comments Box