ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Den Grönvita vinstmaskinen fortsätter leverera

VSK dam tog sin femte raka vinst i söndags när de besegrade topplaget IF Karlstad Fotboll med 2-0. Dessutom var det den tredje raka segern mot en toppkonkurrent, efter bortavinster mot Eda och Rävåsen. Nu går Grönvitt på ett välförtjänt sommaruppehåll som tvåa efter Hertzöga BK. Lagen har samma poäng och det skiljer bara ett mål till Karlstad-lagets fördel. Men Grönvitt har spelat en match mindre, hängmatchen mot Forsby FF spelas den 27 juli.

Två klassmål avgjorde toppmatchen

VSK dominerade matchen och skapade en hel del målchanser men Karlstad är ett starkt lag och försvarade sig väl. Sargonia Solaka styrde mittfältet med god hjälp av Elsa Sund men det skulle dröja till matchminut 61 innan första målet kom, och snacka om klassmål. Moa Karlsson dunkade in 1-0 upp i högra krysset. VSK fortsatte mata på framåt men Karlstad var inte ofarliga och Agnes Vilén i VSK-målet fick agera vid några tillfällen men i stort styrde Grönvitt matchen. I 91-minuten avgjorde Moa med ett nästan lika snyggt mål igen, där hon med ett tung skott satte den i en båge över målvakten. VSK vinner välförtjänt med 2-0 mot ett bra och starkt Karlstad.

Som vanligt var det många spelare som levererade, men framför allt vår mittback Jennifer Holmström. Hon var oerhört bra hela matchen. Sargonia är alltid bra och är vårt hjärta på mitten. Moa sliter och kämpar och gjorde två kvalitetsmål. Dessutom gjorde Sally Messing ännu en bra match som mittback och är nog den som tagit störst kliv under våren. Tilda Hellén var som vanligt stark både defensivt som offensivt. Kul också att se Hanna Gunnarsson komma in i andra halvlek, på den lilla tid hon spelade visade hon vilken klasspelare VSK har fått in.

Men som jag har sagt tidigare så kan bredden i truppen bli VSK:s stora fördel när allt ska avgöras. På bänken nu senast hade vi Linn Niemelä, Mathilda Juhlin, Tyra Magnusson och Hanna Gunnarsson och tidigare har vi bland annat också haft Zelda Stadsdahl. Jag tror dessa spelare kommer utmana startspelarna hårt i höst och de skulle i princip platsa i alla de andra lagen i vår serie. Dessutom har vi en del skador, till exempel på två toppspelare som Thea Nilsson och Safiya Abdulkadir Abshir. Nu får tjejerna en välbehövlig ledighet på en månad förutom fyra spelare, se nedan.

Resultat och kommentar – Omgång 12:
Rävåsen IK Karlskoga-IK Sturehov 1-1, Hertzöga BK-Forsby FF 10-0, Rynninge IK-Lysviks IF 2-3, Eda IF-IFK Hallsberg 1-0, Sala FF-Norrstrands IF 1-3, Västerås SK-IF Karlstad Fotboll 2-0.

Det verkar bli ett race om seriesegern mellan VSK och Hertzöga. Det som troligen avgör är vem som kan hantera mötena med tuffa lag som Karlstad, Eda, Rävåsen, Lysvik och Sturehov bäst. Alla dessa lag har kapacitet att störa både Grönvitt och Hertzöga. Sedan ska ju VSK och Hertzöga mötas på Hitachi i september också. Det blir en spännande och dramatisk höst.

Dags för Gothia PUMA Trophy

Grönvitts F17-lag har bjudits in av Gothia Cups tävlingsorganisation för att delta i Gothia PUMA Trophy. I turneringen deltar åtta lag från Sverige och åtta lag från övriga världen. Till den turneringen bjuds bara de bästa lagen in och där deltar vårt Grönvita-lag, stort.

Fyra av A-lagsspelare förstärker F17-laget och det är Tilda Hellén, Nathalie Brorson, Sally Messing och målvakten Eila Viitala. Utöver dessa fyra finns det ett helt gäng med spelare som har spelat A-lagsmatcher i år eller förra året, som Ines Widén, Freja Magnusson, Joy Sevor, Alicia Nordström, Elin Ankarswed, Angelica Arias och Nellie Pettersson.

Grönvitt spelar i en grupp med IFK Göteborg, FH från Island och NorCal Premier PDP från USA. Förra året tog sig VSK till semifinal i Gothia Cup.

Lycka till tjejer!

//TP

Facebook Comments Box