ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Toppmatch – ta på er något Grönvitt och kom till Hitachi

Då var det dags för toppmatch nummer tre på två veckor för vårt Grönvita damlag. Efter att ha slagit toppkonkurrenterna Eda och Rävåsen på bortaplan, väntar nu tredjeplacerade IF Karlstad Fotboll på Hitachi på söndag kl. 16:00.

VSK leder just nu serien på bättre målskillnad än Hertzöga BK och två poäng före Karlstad men våra tjejer har spelat en match mindre än övriga topplag. Hängmatchen mot jumbon Forsby FF spelas den 27 juli, helgen innan höstsäsongen drar i gång.

Formstarkt Karlstad besöker Hitachi

I seriepremiären borta mot Karlstad vann VSK med 1-0 efter mål av Nathalie Brorson. Det var en tuff match som VSK styrde med ett kompakt spelövertag men där vi hade lite svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna. Karlstad har sedan dess bara förlorat en match till, borta mot Sturehov och VSK har bara en förlust under säsongen, borta mot Hertzöga. Det är två riktigt formstarka lag som drabbar samman på Hitachi på söndag.

Grönvitts försvar har varit ramstarkt hela säsongen där Jennifer Holmström styr och ställer, bara sex insläppta mål på 10 matcher. Kan den stabiliteten i försvarsspelet fortsätta på söndag kommer Karlstad få slita hårt för att hota oss. Dessutom har tjejernas målskytte verkligen kommit igång med två storsegrar mot Rynninge och Sala och sedan två starka bortasegrar mot Eda och Rävåsen. Det som imponerar mest är 5-1 segern borta mot Eda, det visar vilken styrka som finns i laget. Dessutom var Grönvitt det första laget i serien att besegra Rävåsen. Wilma Hedenström har varit klinisk i avsluten och nu har även Moa Karlsson och Elin Antonsson fått igång målgörandet. Men det stora glädjeämnet är att oavsett vem som spelar så levererar de på planen. Bredden i laget är stark.

I Karlstad har Elin Hedin som är ny från Mallbacken gjort 9 mål på 9 matcher, något för Grönvitt att ha koll på. Linnéa Berger som är den mest meriterade i serien från högre divisioner är också ny från Mallbacken, men hon har missat ett antal matcher för Karlstad och det kan så klart vara ett avbräck för laget från solstaden. Vi får se om hon dyker upp på söndag. Men om VSK fortsätter på den inslagna vägen som mot Rävåsen men framför allt som mot Eda, då ska Karlstad göra en exceptionellt stark insats för att vinna mot vårt Grönvita lag.

Stötta Grönvitt på plats när jakten på seriesegern fortsätter

Sista matchen innan uppehållet spelas på söndag. Ett stark VSK kommer äntra planen och möta ett Karlstad på jakt efter revansch. En toppmatch som kommer betyda mycket för vilka förutsättningar som gäller när höstsäsongen drar igång.

Ta chansen att se bland annat de tre tjejerna på bilden som alla samlat på sig ett gäng Anno 1904-hjärtan. Wilma Hedenström, vår giftiga och aviga vänsterytter som har stänkt in 9 mål på 9 matcher och som även stått för en hel del assists. Tilda Hellén, vårt framtidslöfte, en stenhård högerback som äger sin kant och som inte släpper någon förbi sig, dessutom med ett antal landslagsuppdrag på sin meritlista. Sargonia Solaka, vår mittfältsgeneral, hon som styr vårt spel, håller rent försvarsmässigt och fördelar bollen offensivt. Vårt hjärta på mitten.

Ta på er något Grönvitt, så ses vi på söndag kl. 16:00 på Hitachi Energy Arena!

//TP

Facebook Comments Box