ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Vi glömmer den här matchen och tar sikte på tisdagens möte med Hammarby istället

Ibland är idrott som bekant en fruktansvärt frustrerande företeelse. Matchen ikväll mellan VSK och Edsbyn hade några ansikten för många för att göra en till freds. Den undermåliga inledningen som tidigt innebar 0-4 i baken såg ut att gå mot en sådan där mastodontvändning som är så fantastiskt skön att skriva om. När Martin Landström sologjorde 5-4 rullade en massa formuleringar om vändningen.

Efter det skapade VSK många chanser för att gå ifrån ännu mer. Samtidigt kunde man inte slappna av på läktaren. Det kändes alltid farligt när Edsbyn kopplade om. VSK hade inget motmedel mot Wikblad och gästernas övriga snabba spelare.

Med ett visst flyt offensivt kombinerat av ett mer resolut, cyniskt försvarsspel hade VSK dragit ifrån vid nämnde Landströms mål. Istället blev det hastigt och mindre lustigt 5-6. Trist men sådant kan hända i den irrationella och oförutsägbara idrottsvärlden.

Vad som däremot absolut inte får hända hände. När hemmalaget kvitterade på straff genom Daniel Johansson samtidigt som Per Hellmyrs visades ut hade gästerna plötsligt två man mindre. Ett utgångsläge Grönvitt ur alla tänkbara synvinklar skulle ha förvaltat. Det som istället inträffade är inget annat än en käftsmäll. Oscar Wikblads 6-7 måste vara ett av de mest frustrerande baklängesmål VSK släppt in i ABB Arena.

Så här timmarna efter är det fortfarande enormt frustrerande. VSK inledde uselt men spelade upp sig tillräckligt mycket för en vändning och vinst. Offensivt finns mycket fint att ta med sig men man får inte vara så här sårbara vid omställningar. Många lag kommer försöka som edsbyn gjorde ikväll och då måste VSK ha starkare motmedel.

Nu gäller det att skaka av sig denna försmädliga förlust och gå vidare. Det finns väldigt mycket kvalitet i det här laget vilket visades även ikväll. Det gäller bara att vara med från matchstart och därutöver agera resolut och lagom elakt när motståndarna ställer om.

Vi glömmer den här matchen och tar sikte mot tisdagens möte med Hammarby istället. Då finns inget annat än seger.

Facebook Comments Box