ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Dags för Grönvitt att visa färg

På lördag spelar damerna sin andra hemmamatch för säsongen mot nykomlingen Norrstrands IF från Karlstad. Efter vinst borta mot Karlstad Fotboll och oavgjort hemma mot Sturehov, blev tyvärr VSK:s bortamatch mot Hallsberg inställd förra helgen pga snö. Visst snöade det mycket på morgonen och det kanske snöade mer i Hallsberg än i Västerås, men att ställa in en match på konstgräs när det inte ens var minusgrader känns märkligt. Men så blev det.

Norrstrand har inlett serien med oavgjort hemma mot Sala FF, förlust borta mot Eda IF och förlust hemma mot Rävåsen. Dock har det inte blivit några storförluster så det verkar som nykomlingen från Karlstad har ett hyfsat stabilt försvarsspel.

I denna match är det dags för VSK att ta tag i taktpinnen från minut ett och visa att vi är ett topplag och att en nykomling som Norrstrand ska få det jobbigt när de besöker Hitachi Energy Arena. Här måste vårt mittfält med framför allt Sargonia Solaka och Safiya Abdulkadir Abshir styra matchen. De båda bollvinnarna måste ta tag i spelet och framför allt att se till att vårt kant- och anfallsspel kommer igång igen. I den här matchen förväntar jag mig att spelet i sista tredjedelen ska sitta bättre och att vi börjar skapa rejält med målchanser och dessutom sätter dit dem. I seriepremiären mot Karlstad visade tjejerna upp ett fint och tufft kantspel och jag hoppas att vi får tillbaka detta i matchen mot Norrstrand. Stabilitet och trygghet i försvaret det har vi, så där ska vi bara fortsätta att stänga till som vi gjort i de båda inledande matcherna. En annan nyckel är att vår backlinje fortsätter att vara pådrivande framåt och vågar trycka på. Det här är en match där VSK ska visa att de är ett topplag och aspirerar på seriesegern. Kom och stötta tjejerna på lördag, mot 3 poäng!

Resultat och kommentar omgång 3:

Norrstrands IF-Rävåsens IK Karlskoga 0-2, Forsby FF-Sala FF 2-5, Lysviks IF-Eda IF 3-3, IK Sturehov-IF Karlstad Fotboll 4-3, Hertzöga BK-Rynninge IK 3-0, IFK Hallsberg-Västerås SK uppskjuten.

Förra årets skytteligavinnare Alma Lerjeryd från Sturehov gjorde alla fyra målen i vinstmatchen mot Karlstad. VSK höll i förra omgången ordning på Lerjeryd men det verkar inte Karlstad ha klarat av. Även Salas målspruta Lovisa Call fortsätter göra mål, två nu senast i vinsten mot Forsby. På tre matcher har Call gjort sex mål och Lerjeryd fem. Imponerande! I det tuffa värmlandsderbyt mellan de svårslagna Lysvik och Eda delades det på poängen. Hertzöga vann klart mot Rynninge, vilket imponerar. Ett styrkebesked från det topptippade gulgröna laget. Som förutspått tar lagen poäng av varandra. Det kommer bli en stentuff säsong.

//TP

Facebook Comments Box