ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Skador i AFC Eskilstuna efter matchen mot VSK Fotboll

AFC Eskilstuna meddelar nu på sin hemsida att mittbacken och lagkaptenen Jesper Björkman föll så olyckligt i en nickduell med Douglas Karlberg i fredagens match att han bröt nyckelbenet.

Det var när paret gick upp på samma inlägg i AFC:s straffområde som Jesper landade så olyckligt efter duellen att nyckelbenet gick av. Om det kan vara till någon tröst avvärjde han situationen till en hörna för VSK.

Det är förstås väldigt tråkigt han han ådrog sig denna skada, han kommer nu vara borta från fotbollen ett tag. Hur länge är lite beroende vad för slags brott det är på nyckelbenet.

Det är förstås ett stort avbräck för AFC då Jesper är deras seniora spelare (26 år) och ledare i laget. Vi tillönskar honom ett snabbt tillfrisknande.

I matchen skadades också Wilhelm Loeper när han nickade ihop med Douglas Karlberg. Det verkar som han fått sy några stygn. Båda spelarna besökte i vart fall akuten på sjukhuset i Eskilstuna efter matchen. Wilhelm är inte värre däran än att han kunnat följa med laget på träningslägret i Turkiet där man just nu befinner sig. Jesper är dock hemma och blir omhändertagen av sin familj.

Bild: Åke Hedvall

Facebook Comments Box