ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Bästa spelarna i VSK 2021: Nummer 2, Taha Ali

Annoredaktionen har följt säsongen väldigt nogrannt, från träningsmatcher i vintras, grönvitts cupsuccé i våras fram till avslutningen i Helsingborg i november. Självklart ska den långa säsongen summeras och nu kommer en artikelserie i fem delar där vi helt enkelt gemensamt plockat fram dom FEM VSK-spelare som varit bäst under säsongen 2021.

Alla spelare som har spelat under året är kandidater vilket gör att listan är längre än en 5-årings önskelista. Trots det kunde vi enas om en topplista.

Under närmsta dagarna kommer vi presentera spelarna, en och en, och idag går vi vidare med andraplatsen som går till trollgubben, och den blivande storstjärnan: Taha Ali!

Hej. Grattis till andraplatsen.

Tack!

Kan du beskriva din höst med egna ord?

Jag kom till Västerås efter ett halvår i Örebor där jag ej fick spela så mycket . Jag kände att jag hade en revanschlust och en envishet att motbevisa att jag borde ha fått fler chanser i ÖSK.

Hösten tycker jag har varit magisk med allt ifrån omklädningsrummet med spelarna och tränarna men framförallt supportrarna runt klubben. Jag har utvecklats enormt unden den korta sejour jag har varit i VSK, lägg där till att laget spelat en fantastik fotboll som jag anser är bäst i Superettan. Det förtroende jag har fått från Kalle har betytt mycket, samt en hunger att lyckas, det har varit nycklarna för mig.

Med tanke på den höst du har gjort, och med de kvaliteter vi alla ser, varför dröjde det till 23 innan du på allvar slog igenom?

Jag tycker jag fick min ordentliga utveckling förra året i Sollentuna. Där jag blev en poängspelare. Jag har alltid varit kreativ och bra 1-mot-1 men effektiviteten har varit nyckeln för att lyckas för mig, och det skedde för förra året.

Vi är många som följt VSK under många år och vi har sett bra spelare tidigare, några exempel är när Pontus Engblom slog igenom 2009, vi har ju allas våran Victor Nilsson Lindelöf, men även landslagsbacken Marcus Danielsson, men jag tror inte vi sett någon som stuckit ut så mycket som du. Hur känns det att vara jämförd med dessa stora spelare?

Jag uppskattar de fina orden att få jämföras med namn som Vigge och Engblom. Jag har bara försökt få ut mitt register och visa de kvaliteter jag besitter. Om folk uppskattar den fotbollen jag försöker visa är jag mer än nöjd.

Det ser ut som att samarbetet mellan er spelare på plan har fungerat mycket bra under hösten, hur har du upplevt det?

Samarbetet med mittfältarna har varit galant, vi har olika typer av spelare som jag tycker täcker upp det jag inte besitter. Där känner jag att vi kompletterar varandra väldigt väl. Ska jag nämna någon så vill jag lyfta fram Olle Edlund, han har varit en stor nyckel när han bryter linjer med passningar som gör att jag kan operera bakom mittfältarnas yta som jag gillar.

Det har ju blivit mer och mer publik under hösten och stuntals riktigt bra stämning på läktarna, det måste väl ändå vara lite skillnad mot tidigare?

Publik och supportrar är det bästa med fotboll utan publik är fotbollen död. Jag personligen lyfter när det finns publik det är ett sånt rus i kroppen som jag strävar efter varje match. Jag är otrolig tacksam till fansen.

Till sist, var spelar du om 3 år?

Jag hoppas och spela Topp-5 ligorna om 3 år (reds. anteckning: Premier League, La-Liga, Serie A, Bundesliga och League 1).

Tack för tiden i VSK, Ali! Vi från Annoredaktionen önskar dig all lycka i framtiden!

Tabellställningen

1: ********
2: Taha Ali: 34 poäng
3: Simon Johansson: 27 poäng
4: Erik Björndahl: 21 poäng
5: Jesper Merbom Adolfsson: 20 poäng

Facebook Comments Box