ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Bästa spelarna i VSK 2021: Nummer 3, Simon Johansson

Annoredaktionen har följt säsongen väldigt nogrannt, från träningsmatcher i vintras, grönvitts cupsuccé i våras fram till avslutningen i Helsingborg i november. Självklart ska den långa säsongen summeras och nu kommer en artikelserie i fem delar där vi helt enkelt gemensamt plockat fram dom FEM VSK-spelare som varit bäst under säsongen 2021.

Alla spelare som har spelat under året är kandidater vilket gör att listan är längre än en 5-årings önskelista. Trots det kunde vi enas om en topplista.

Under närmsta dagarna kommer vi presentera spelarna, en och en, och idag går vi vidare med tredjeplatsen som går till vår egen lagkapten, Simon Johansson!

Hur känns det att komma trea i våran topplista och bland annat slå Gurkan?

– Det är väldigt bra betyg eftersom Gurkan och även Jesper varit frantastiskt bra. Det betyder att man uppskattar det jag gjort i år! Mycket kul!

Om du skule skapa en topplista över spelarna 2021 i VSK, Vem hade du valt och varför?

– Jag hade valt någon av de inlånade kexen Björndahl eller Taha! Tycker dom båda spelat stora avgörande roller för att rädda kvar klubben. Men får jag bara välja en får det bli Taha! Han har legat bakom otroligt mycket, inte bara på sista tredjedelen utan även i presspel och uppbyggnadsfasen!

Du brukar vara bäst när det gäller. Jag tänker som i år i Svenska cupen när det är utslagsmatcher, alla dessa höstkriser så har du stått där och levererat. Känner du själv att du är bäst när det verkligen gäller?

– Det tycker jag, speciellt när det är mycket publik på arenan. Det kommer alltid lite extra folk när det är kniven mot strupen och när det är säsongspremiärer. Jag känner själv att jag ofta är bra i början av säsongen, tappar det sen under sommaren när det kommer mindre folk.

Avslutningsvis vill vi påminna alla om att lyssna på Simon Johansson i Uppför bågebacken!.

Tabellställningen

1: ********
2: ********
3: Simon Johansson: 27 poäng
4: Erik Björndahl: 21 poäng
5: Jesper Merbom Adolfsson: 20 poäng

Facebook Comments Box