ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Bästa spelaren 2021: Nummer 1, Pedro Ribeiro!

Annoredaktionen har följt säsongen väldigt noggrant, från träningsmatcher i vintras, grönvitts cupsuccé i våras fram till avslutningen i Helsingborg i november. Självklart ska den långa säsongen summeras och nu kommer en artikelserie i fem delar där vi helt enkelt gemensamt plockat fram dom FEM VSK-spelare som varit bäst under säsongen 2021.

Alla spelare som har spelat under året är kandidater vilket gör att listan är längre än en 5-årings önskelista. Trots det kunde vi enas om en topplista.

Under 5 dagar har vi presenterat topplistan, och idag är det dags för segraren i tävlingen att presenteras. I en extremt jämn slutstrid lyckades vår egen brasse, Pedro Ribeiro knipa förstaplatsen, ynka en poäng före Taha Ali.

En stor anledning att många i redaktionen såg Pedro som bästa spelaren är att det var med hans återkomst som VSK verkligen tog fart, föga förvånande är han den spelare i laget som hade det högsta poängsnittet för VSK (poäng från oavgjorda/vunna matcher).

Ett stort grattis till att blivit framröstad till 2021 Bästa spelare enligt Anno 1904. Med dig på planen så tog VSK 20 poäng på 13 matcher. Hur kommer det sig att du är en sådan fantastisk (awesome red. översättning) spelare?

Först av allt, tack så hemskt mycket! Jag personligen vet inte om jag tycker att jag är fantastisk (Awesome, red. anm) men jag uppskattar det. När jag kom tillbaka från min skada så kunde jag hjälpa till en del av det vi saknade var att kunna bygga upp spelet bakifrån. det är en av mina styrkor som mittback Jag tror det resulterade i att vi släppte in färre mål också. Men framförallt är detta en laginsats men jag är glad att ha kunnat hjälpa till.

Vem i laget tycker du var den bästa spelaren 2021?

– Det är en svår fråga. Jag tycker vi hade spelare som steppade upp och var väldigt viktiga för oss under säsongen. Men Jesper hade varit mitt val. Han kom sent in i säsongen och fick kliva in och starta när jag blev skadad. Han var bra från början och blev bara bättre och bättre ju längre säsongen gick.

Har du några speciella minnen från säsongen?

– När jag gjorde mitt första officiella mål för klubben mot Malmö i cuppen. Men jag tror hemmamatchen mot GAIS var vändpunkten av säsongen. Det var en fantastisk atmosfär på arenan och förmodligen de bästa 90 minuterna under säsongen.

Så för 2022, har du någonting som du planerar att förbättra?

– Ja, personligen vill jag ha en skadefri säsong. Som kollektiv tror jag att vi behöver slåss i toppen. Vi vet att vi har ett bra spelsystem och behöver ha en mer stabil säsong.

Du berättade innan intervjun att du var i Brasilien just nu och var på väg att spela fotboll, tränar du med ett lag eller kör du bara med kompisar?

– Ja, jag är här med familjen. Vi åker ner en gång om året. Jag spelar mestadels med kompisar, det är antingen futsal eller futevôlei (Fotbollsvolleboll).

Med det önskar vi på Anno 1904 Pedro Ribeiro stort grattis och kommer skicka en VSK fotokalender hem till honom.

Tabellställningen

1: Pedro Ribeiro: 35 poäng
2: Taha Ali: 34 poäng
3: Simon Johansson: 27 poäng
4: Erik Björndahl: 21 poäng
5: Jesper Merbom Adolfsson: 20 poäng

Samtliga foton tagna av Åke Hedvall

Facebook Comments Box