ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”Är det något lag som kan plocka fram sin högsta nivå när det gäller som mest är det VSK”

Rond två ikväll i kvartsfinalserien mellan VSK och Bollnäs. Den här gången är det utomhus och Sävstaås som gäller. Bollnäs har 1-0 till godo. VSK har tappat sin hemmafavör men har chansen att vända tillbaks drabbningen till sin fördel ikväll.

VLT och Emelie Nyström är inne på att Grönvitts ledande spelare måste upp i nivå ikväll.  Det är inget obefogat påstående. Offensiva pjäser som Landström och Johansson måste leverera över 90 minuter, så var inte fallet i lördags. Emellertid, det är inte där skridskon klämmer. VSK hade med visst flyt kunnat göra både två och tre mål ytterligare. 

Problemet var defensiven. Jag riktar ingen kritik mot försvarsspelarna, däremot måste övriga lagdelar ge dem bättre understöd. Det var alldeles för lätt för Mossan, Hellmyrs och Fagerström att diktera villkoren på isen i lördags. Ikväll måste VSK ligga tätare på dem, inte låta dem få vända om och ta fart, spela lite lagom elakt.  Det kommer inte att bli lätt. Förmodligen krävs det att VSK svarar för säsongens bästa insats. 

Jag är orolig men långtifrån uppgiven. ”Är det något lag som kan plocka fram sin högsta nivå när det gäller som mest är det VSK”. Är det någon tränare som kan ha verktygen till att lösa ett problem som det jag nämnt så är det Michael Carlsson.

Jag vill se ett VSK laddat till tänderna redan från avslag ikväll. Där alla hjälps åt i det defensiva och där slutspelskänslan ligger som en hinna över alltihopa. Vi visste att det skulle bli tufft på förhand. Är fortfarande övertygad om att så också blir fallet. Serien kommer ta många vändningar innan vi skriver semifinal i protokollet.  

VSK har rutinen och klassen för att vända på detta. Det råder inget tvivel om den saken.  Först till tre gäller . Ikväll tar vi tillbaks kommandot i serien.

Facebook Comments Box