ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Äntligen VSK Bandy

Äntligen sa Gert Fylking. Äntligen, äntligen och äntligen säger den inbitne VSK:aren ikväll, efter att VSK Bandy fått lite islossning mot Hammarby.  6 mål framåt men framförallt inget insläppt mål bakåt vilket jag tror väger allra tyngst efter en inledning präglad av en väldigt darrig defensiv.

Det är en seger som i en mental mening kommer mycket lägligt – efter en tung inledning – inför en tung trojka av matcher mot Edsbyn, Sandviken och Villa.

Jag har trott på VSK, trots alla stjärnspelare som lämnat. Den här matchen visar att jag åtminstone inte är fullkomligt ute och cyklar. Det finns mycket potential i den här Grönvita upplagan.

Ikväll fick vi se tendenser till lagmaskinen VSK. Kryddad med några individuellt starka lirare. Kul att exempelvis se Jesper Hermansson i vad som kanske var hans främsta framträdande någonsin i  VSK.

Vidare så lär trion Daniel Johansson, Tobias Holmberg och Martin Landström bli ytterst elementär för klubbens fortsatta framfart. Den sistnämnde visade efter en trevande säsongstart äntligen prov på sin väldiga potential.

6-0 skriver vi alltså i protokollet. Det känns som sagt förbannat skönt. Bådar gott inför fortsättningen. Med ett försvar som håller tätt och en Martin Landström som går i bräschen kan VSK fortfarande gå en mycket bra säsong till mötes.

Facebook Comments Box