Annos hjärtan omgång 26 2018

Då var det dags att dela ut Annos gröna hjärtan för gångna helgens match mot BK Forward i Örebro. Det är alltid svårare att plocka ut spelarna som ska få hjärtan när laget förlorar. Det är lätt hänt att man inte ser de goda sakerna när laget går dåligt.

Matchen mot Forward handlade mycket om kontroll, då VSK försökte bevaka sin 0-1 ledning i 89 minuter. Det blir därför några av spelarna som var bäst i kontrollfunktionen som får omgångens hjärtan, förutom en då som gjorde annat för laget.

Här är då våra hjärtan för omgång 26 i matchen mot BK Forward

Filip Tronêt
       Carlos Gaete Moggia
          Stefan Batan

Våra tre hjärtan i den matchen går till Filip för hans framfart i första halvlek. Hans 0-1 mål efter 1 minut är ett klassiskt Filip-mål där han vänder bort backen och avslutar otagbart för målvakten. Men det var inte bara målet. Forwards vänsterback hade en svettig halvlek där han blev bortgjord gång efter annan av en pigg Filip som hade en rad bra aktioner på högerkanten. Filip var synonymt med VSK:s anfallsspel i första halvlek. I andra halvlek var han mänskligare men fortfarande bra. Totalt förtjänar Filip våra tre hjärtan i den här matchen.

Våra två gröna hjärtan går till Geten för att han tillsammans med Boris stängde igen mittfältet under långa perioder för uppbyggnaden av Forwards anfallsspel. I första halvlek var Carlos suverän att inte ge något utrymme för att Forward skulle kunna etablera något spel på offensiv planhalva. Det är det gamla vanliga skavandet, att ligga och störa och hela tiden vara där och skära av passningsvägar och erövra boll som Geten gör så bra. I den här matchen blir det mycket av den varan, särskilt i andra halvlek när Forward tar över spelet stundtals. Carlos gör det bra och får våra två hjärtan.

På nytt gör Herr oljeshejk en bra insats som ger honom vårt sista hjärta för den här omgången. Esso har hittat in i lagetoch spelet och växer allt mer ut till en härförare på planen. Vi har pratat med folk som väl känner till Batans karriär och som tycker att VSK ska göra honom till lagkapten, då han fyller den rollen väl med sitt sätt att vara och erfarenhet. Det kanske är så. Ett som är säkert i alla fall är att han är en pådrivare som försöker få igång spelet när det hackar i VSK:s ibland omständliga speluppbyggnad. I den här matchen gör han dessutom några exceptionellt snygga och väldigt kontrollerade brytningar som reder ut svåra situationer. Esso får vårt sista hjärta.

Fyra matcher kvar – många hjärtan att slåss om, inget är avgjort i kampen om att få flest hjärtan, det är bara att kriga på. Kom igen Grönvitt.