ANNO 1904 DELAR UT: Våra gröna hjärtan för omgång 9

Skön seger i lördags och på den efterföljande telekonferensen som redaktionen hade för att diskutera utdelningen av våra gröna hjärtan enades vi snabbt om kandidaterna. Trots att så många var bra i laget denna match stack några av spelarna ut så jobbet gick snabbt och vi kunde återgå till ölen och till att beskåda fiaskot på Friends. VSK hade gjort det bättre än landslaget i den matchen – högst oklart anser vi, varför Janne inte skickar ned VSK-truppen till VM.

Nåväl – här omgångens gröna hjärtan med motivering

💚💚💚 Brian Span
💚💚 Calle Svensson
💚 Simon Johansson

Hinken chockade sig själv, sina lagkamrater, tränarna, motståndarna inklusive målvakten Sudar, publiken, bollkallar och alla övriga organismer som befann sig på Parken när han efter 60 sekunder hängde in 1-0 på ett tämligen osannolikt sätt. Det var ren klass och en fröjd att för luttrade VSKare få njuta av, dels för att det var ett fantastiskt mål men också en tidig ledning som gjorde att TG var tvunget att jaga från minut ett. Tack Hinken  Efter det fortsatte Brian med fina aktioner och precis som i matchen mot Sandviken slår han fram en helt underbar och extremt välavvägt passning till en framstormande Simon som gör ett magiskt mål – vilken klass på aktionen av dessa båda herrar. På det tredje målet är Brian där han ska vara med sin längd och förhindrar att Sudar når bollen trots att han går ut för att boxa bort. Det är trångt, skitigt och svettigt men Hinken är där och gör det han ska. Nu far bollen rakt upp i luften på Brians nick men det var ett väldigt snyggt upplägg till Ilir som bara nickar in bollen när bollen närmar sig jorden igen. Hinken gör sin bästa halvlek i VSK-tröjan och skrapar ihop ett mål och två assist – mer gå ju inte att begära – för den här halvleken får han våra tre hjärtan.

Calle hade mycket att stå i denna match då lotten föll på honom att hålla ordning på TG:s farligaste spelare Timothy McNeil. Calle gjorde det med den äran och visade gång på gång hur smidig och följsam han är när han ska ta bort sin gubbe. McNeil som är en kronisk målskytt hade bara något enstaka läge på hela matchen. Calle får ett hjärta för det jobbet – det andra får han för att han ett antal gånger är så uppmärksam på hur bollarna spelades upp på McNeil och klev fram och bröt framspelningen innan det blev farligt. Det var ren klass på alla dessa brytningar och vid ett tillfälle leder det till omställningen som via en hörna resulterar i 3-0. Tack Calle för att du tog bort McNeil från från matchen.

Simon får vårt sista hjärta för sin slitinsats som han gör över hela planen. Han tar tunga löpningar när VSK sätter igång sitt pressspel högt upp i banan, han tar djupledslöpningarna framåt som när han gjorde 2-0 och han spelar fram andra så de får chasen att hänga in bollar. Hans aktion vid 2-0 målet när han på volley med sitt stödben lobbar över Sudar är obeskrivligt snyggt. Han förtjänar så mycket vårt sista hjärta.