ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904 delar ut gröna hjärtan omgång 19

Vilken härlig seger för VSK Fotboll inför 200 dyngsura supportrar som tillsammans med spelarna fick uthärda en hagelstorm följt av monsunliknande regn. I halvtid fanns inte en torr supporter – undantaget de som valt sittplats från början. Det är lika svårt att dela ut hjärtan när laget spelat bra som de tillfällen då det gått sämre. Det fanns många i VSK som gjorde bra insatser men redaktionen kom relativt snabbt överens om veckans tre mottagare av våra gröna hjärtan

Håll till goda – gröna hjärtan för omgång 19 mot Carlstad United

💚💚💚 Filip Tronêt
💚💚 Anton Fagerström
💚 Carlos ”Geten” Moggia

Filip får sina tre hjärtan för att han när han är på plan i sin vanliga position ger VSK ett helt annat anfallsspel som innebär djupledsspel levererat i högsta fart. I den här matchen fick vi se Filip i gammalt gott slag och han fick återigen visa för världen vilken måltjuv han är med sina två mål som han faktiskt skapar och förvaltar på egen hand. Mästerligt sa Bull – välkommen tillbaka Filip – vi har saknat dig!

Anton får våra två gröna hjärtan trots att han för första gången i mannaminne släppte in två bollar i en och samma match. Det gjorde ingenting – han var där och räddade den avgörande chansen på ett friläge som borde blivit mål. Hade det varit VSK:s chans hade vi bannat anfallaren för att han inte satte den. Anton var där och avvärjde och resten är ju historia när Filip i anfallet efter sätter 2-2. Det går fort i hockey om man har målvakter som Anton som gör det de ska och lite till.

Vårt sista hjärta går till Geten som gjorde en mycket strong insats hela matchen och var så där för motståndarna obehagligt skavande som bara han kan vara. Det finns alltid en liten knuff eller en liten dobb som kan användas i närkamperna som får motståndarna ur balans just den där tiondelen av en sekund när de ska göra sin aktion som riskerar att bli farlig. Då är Geten där och skaver – ingen kan göra det bättre än honom – skavandets okrönte konung.

Tack VSK för att ni aldrig gav upp i matchen mot Carlstad United

Facebook Comments Box