ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

AFC Eskilstuna har skulder på nästan 600.000 hos kronofogden

Kronofogden

Då och då brukar vi på Anno 1904 kolla upp hur många av klubbarna i Superettan och Allsvenskan har skulder hos kronofogden. Historiskt brukar alltid en handfull klubbar ha skulder hos kronofogden och med tanke på pandemin är ju det extra intressant. När vi kollade upp i augusti förra året blev vi lite förvånade då det endast två klubbar som hade skulder, J-södra och AFC och därför lite nyfikna hur det såg ut nästan ett år senare.

Denna gång var det bara en klubb, nämligen AFC Eskilstuna AB som just nu har en skuld på 590.850, varav det är en skatteskuld på 398.891 och resten är en skuld till Oiger fågelvipan AB vilket tycks vara ett fastighetsbolag

När vi kollade på övriga föreningar så var det inga andra som hade något nu, Jönköping Södra har haft en skatteskuld under 2021. Förra året hade även Akropolis, Östersund (fordonsskatt) och Sirius skatteskulder till kronofogden.

Utöver klubbarna i Superettan och Allsvenskan så kollade vi även upp Syrianska, Dalkurd och Assyriska men de hade inga skatteskulder.

Under de fem år vi kollat upp skulderna hos kronofogden då och då är detta det lägsta antalet klubbar som befinner sig. Det är intressant att Jönköping Södra som hade skatteskulder förra året även i år vilken kan vara en indikation att de lever på marginalen. Trots pandemi så verkar klubbarna ändå klara sig rätt bra och det beror förmodligen på de stora bidragen de fått.

Facebook Comments Box