ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Var är engagemanget, VSK?

Om mindre än 2 dygn är det dags för publikpremiär (8 personer räknas inte riktigt…) för VSK Fotboll 2021. Sannolikt får vi den största publiksiffran på över 19 månader. Samhället öppnar sakta upp efter att en lång och segdragen pandemi förändrat allas våra liv. ÄNTLIGEN får vi se vårt kära VSK igen!

Visst det är restriktioner kvar; ingen ståplats, avstånd mellan åskådare med mera. Men det börjar kännas lite mer på riktigt!

Med en mittenplacering, ett stabilt lag, fint väder och sommarmatch borde det självklart inte vara några som helst problem att fylla arenan till bristninsgränsen, alltså 500 åskådare. Även fast hela befolkningen inte är vaccinerade.

Men som det ser ut nu kommer det bli tufft. Endast drygt hälften av biljetterna är sålda. 212 biljetter finns kvar i skrivande stund

Varför då kan man fråga sig: Var är engagemanget VSK? Här borde det hypas, skriva artiklar i mångder, intervjuer med supportrar, styrelse eller sponsorer: ”Hur känns det att spelarna på planenen kommer få ett stort stöd?”, eller ”Beskriv känslan av att få se din första match på 19 månader”. Ut med artiklar, dela länken till biljettförsäljningen. Skapa ett intresse.

Biljetterna borde om inte gå åt som smör i solsken i alla fall vara lättsålda. Vi ska ha stor respekt för den pandemi som råder och en stor del av de normala besökarna kan känna olust att gå innan de är fullvaccinerade, men arrangemanget kräver stort avstånd mellan besökarna och det kommer knappast vara en rusning med människor runt arenan. Trelleborg klarade av 500, det finns ingen rimlig anledning att vi inte skulle det.

Men faktum är att det inte är så. VSK känns trött, och frågan en ställer sig är: Vill VSK ens ha tillbaka publiken? Eller är publik och supportrar mest besvärlig och en kostnad?

Allt annat än en slutsåld arena är tyvärr ett fiasko av sällan skådat slag, men som försäljningen ser ut nu så lutar det åt en komplett krashlandning om inte något oförutsätt inträffar de sista timmarna innan matchstart.

Vi får hoppas att detta blir ett rejält uppvaknande för VSK inför höstsäsongen startar med hemmamatch mot Helsingborgs IF. Det är dags för nuvarande ledning att visa sitt ledarskap. Publiken är A och O för VSK.

Facebook Comments Box