5-5 mot Vänersborg

VSK spelade 5-5 hemma mot Vänersborg i fredags. Grönvitt ska ha en eloge för att man hela tiden försökte hitta nycklar till att låsa upp det försvarsinriktiade bortalaget.

Skulle det finnas en handbok som beskrev hur man besegrar Vänersborg skulle dock två saker stå med. Släpp inte in några tidiga mål och var noggranna i försvarsspelet.

VSK gick bet i bägge fallen. Hamnade tidigt i underläge med 0-2 och tvingades därefter hela tiden tvungna att jaga. Man gick från 1-3 till 3-3 på kort tid men slarvade sedan tidigt i andra och lät Vänersborg återta ledningen.

På den vägen fortsatte matchen. VSK förde spelet och fick till slut 5-5 men noggrannheten som krävs för två poäng saknades.

Att det bara blev en pinne istället för två kommer däremot inte ha så stor inverkan på avslutningsdelen av säsongen. Fjärdeplatsen är ouppnåelig medan VSK har greppet om femteplatsen..

Till veckan väntar två hemmamatcher mot Sirius och Tellus innan man avslutar i Småland mot Vetlanda den 23/2. Att gå rent i de tre matcherna vore bra för självförtroendet.

När slutspelet väl börjar kan Grönvitt bli en dark horse. Man måste dock bli lite bättre försvarsmässigt samt tillfoga en gnutta cynism i sitt spel. Det behövs i en serie över fem matcher.

Facebook Comments Box