ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Svängig seger mot Bollnäs

VSK besegrade Bollnäs hemma med 6-5 ikväll. Detta efter en svängig och dramatisk match. Det kändes mer än påtagligt darrigt i hemmaförsvaret under andra halvlek, men man får ge laget kredd för att ännu en gång ha klivit fram i slutskedet.

Kaptenen och kulturbäraren Magnus Joneby klev fram dubbelt genom att först kvittera och därefter återföra Grönvitt till ledningsposition. Detta inom loppet av några minuter. Mäktigt hur den ärrade veteranen gång efter annan kliver fram i lägen som kvällens.

Noterbart från kvällen är att Grönvitt smällde in hela fyra hörnmål och därigenom förbättrade den närmast skamfilade statistiken på det området. Tidigare har man mäktat med blott tio mål på tjugoen omgångar.

Ett VSK som har Daniel Johansson tillbaka på isen och därutöver plötsligt besitter förmågan att näta på hörnor blir ett helt annat lag än innan. Jag tror att man blir en väldigt obehaglig motståndare framöver.

2009 ligger där och skvalpar i bakgrunden.