ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

2-2 mot Jönköping efter säsongens bästa spel

Återstart av superettan. Almanackan visade upp juli månad men vädret förde snarare tankarna till oktober. Det kunde ha blivit ett sånt där närmast episkt debacle som nästan bara drabbar oss VSK:are. 1-2 från ingenstans i minut 88. Tomma blickar,  folk som vankade upp och ner i trapporna till sektionerna. Mitt i detta virrvarr av uppgivenhet lyckades dock inhoppande Karwan Safari forcera in 2-2 och vilt jubel bland alla Grönvita.  

Rappa känsloskiften som bara drabbar idrotten egentligen och således en helt annan och så mycket bättre historia att berätta.

Det var synnerligen välförtjänt med en pinne. VSK svarade i stora stycken för sin bästa match för säsongen. En rentav lysande första halvlek och en riktigt bra andra. Spelförande med ett starkt mittfält som grund och starkare bakåt än tidigare, även om det 1-2 mål som nämnts ovan får gå under beteckningen gravt slarv.  Ottosson regisserade, Hellgren huserade rätt fritt och Moggia städade på Busquets-manér.

Framåt rev anfallsduon Span och Tronét stora sår i gästernas försvar. Just Filip är egentligen i en klass för sig när han är i gårdagens skick.  Ständigt redo att utmana, hitta instick och gå på avslut.  Han och Anton Fagerström tillhör seriens absolut bästa spelare.. Hans 1-1, ribba in från snäv vinkel, lär bli ett av Parkens mest minnesvärda mål.

Vi glömmer det försmädliga 1-2 målet som kom ur ingenstans. Det blir ganska lätt med tanke på Karwans omedelbara replik. Vi försöker också förbise den lätt svidande känslan av att det inte blev seger. En pinne är inte fy skam mot Jönköping men det som mer än annat gör att vi kan förbi se den känslan var att spelet såg så bra ut.

Det gäller att ta vara på gårdagens spel. Kan VSK fortsätta så känns en bottenstrid i höst väldigt avlägsen.  Grönvitt var inte bara bra man var det mot en skicklig motståndare.  De konkurrenter som eventuellt såg matchen måste ha fått ont i magen.

Det tog en halv säsong men nu tycks VSK äntligen hittat en spelformel värd namnet. Snart är dessutom en skadad Simon Johansson tillgänglig, då kan det bli angenäma problem för Gabrielsson att handskas med.

Återstarten blev trots allt ganska bra. Nu väntar ett intensivt matchande. Först mot samma Jönköping borta när serien vänder, sedan följer möten mot Dalkurd och Frej. Utan misstag med ett fortsatt starkt mittfält och spetsat av Tronéts och Spans kvaliteér längst fram kan det bli en rolig tid för oss. 

Facebook Comments Box