ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

2-0 i serien och en gyllene möjlighet att avgöra hemma på tisdag

Den första matchen i kvartsfinalserien mellan VSK och Sandviken blev efter en trevande inledning en fartfylld historia där Grönvitt dikterade villkoren.

Att den andra matchen i serien skulle vara av annan karaktär kunde man förutspå. Det märktes omgående att Saik på inga villkor ville ge VSK samma ytor som i fredags. Hemmalaget höll i boll och spelade lugnt. Skapade ett ställningskrig på isen där utgången länge var oviss.

Sandviken sökte febrilt efter hörnor och fick också en uppsjö sådana. VSK gjorde det bra bakåt men fick inte riktigt igång sitt anfallsspel. Sandviken tog ledningen även den här gången men VSK fick på nytt in ett psykologiskt viktigt mål, när Martin Landström kvitterade ganska sent. Det var ett läckert mål på tennis.

Ovisst läge i paus och den andra halvleken började lite som den första slutade. Sandviken höll i och förde spelet, sökte hörnor. VSK stod emot bra. Tids nog började man också märka att Grönvitts breda trupp gav en fördel. Gästerna framstod efter hand som starkare och piggare.

VSK har också ett antal spetsspelare som kan avgöra sådan här matcher, i eftermiddags klev Viktor Spångberg fram. Efter en soloräd avslutade han ur snäv vinkel och gjorde ett oerhört skönt 2-1.

Något senare satte Tobias Holmberg 3-1 och segern kändes oerhört nära. Slutspelsbandy är dock alltid slutspelsbandy och innan Ulrik Begrman blåst av hade Sandviken både reducerat och haft ett skott i ribban.

En typisk slutspelsmatch där bortalaget hade marginalerna på sin sida. Det snackas ju ofta om lag ska hitta vägar att vinna och så blev fallet för VSK idag. Nyckeln till ett framgångsrikt slutspel är att kunna vinna sådana här matcher. Med sin bredd och spets drog man det längsta strået. Det är skönt att laget kan gå segrande ur matcher där det inte finns mycket utrymme för finsnickeri.

Nu är det 2-0 i serien och en gyllene möjlighet att avgöra hemma på tisdag. Det kommer att bli en riktigt häftig match och jag hoppas att många kommer och hejar fram laget till semifinal. Tillsammans ska vi greja det!

Facebook Comments Box