Lisa Hellenberg: En liten väckarklocka

VSK damer spelade under söndagen en träningsmatch mot IFK Stocksund, som likt VSK är nykomlingar i division 2 fast en annan serie och har ungefär lika stor trupp och kommer matcha lagen likt VSK i två serier. Trots att VSK var hårt pressade i första tar laget ledningen med 2-0 innan en mardröms period inleds och på mindre än 20 minuter släpper laget in 4 mål. VSK kliver in bättre i andra men har svårt att komma till några heta målchanser och släpper in ytterligare ett mål där 2-5 blir slutresultatet. Annos utsände letar upp tränaren Lisa Hellenberg för att höra vad hon har för tankar om resultatet.

Tränaren Lisa Hellenberg.

Vi tänker inte alls på resultatet i första träningsmatchen, men vi fick många lärdomar om vad vi behöver jobba på mer med och vad som fungerade bra. Säger Lisa och fortsätter. I första halvlek så fokuserar vi på vårat försvarsspel och positioner och känner att det är rätt okej, de får ha boll. Men det är när de hittar in centralt vi blir lite för tunna. En liten väckarklocka för oss att det är mer fysiskt spel ju högre upp vi spelar.

I andra halvlek så kliver VSK ut och höjer sig, det blir mer en kamp på mittplan men båda lagen har problem att skapa riktigt heta chanser.

Vi pratar om att vi måste ligga lite närmre och trycka till lite mer. Sen tycker jag inte att vi lyckas etablera något anfallsspel överhuvudtaget i andra och det blir mycket bara försvara. Förklarar Lisa till anledningen till att VSK höjer sig i andra halvlek och väljer även att hylla två spelare specifikt. Julia Lövemark gör en fantastisk match, i både första och andra på två olika positioner. Elin (Antonsson) jobbar hårt där framme.

VSK har en stor trupp på 30 spelare, det ger lite speciella förutsättningar när det kommer till hur truppen ska luftas i en träningsmatch.

– I dag roterade vi alla som var tillgängliga, men vi kommer inte göra det i alla träningsmatcher. Vi vill spela ihop vissa positioner med andra. Vi är ett lag som spelar i två serier, alla kommer spela med varandra. Vi är 30 men idag är vi 18, det kommer alltid vara några som är borta och sjuka. Säger Lisa och berättar att det är viktigt att spela ihop truppen så att de kan spela med varandra och fortsätter. Det är klart att vi inte kommer kunna matcha alla 30 under en träningsmatch och inte heller under säsong.