ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

IFK Motala-VSK Bandy 1-4

VSK bortabesegrade Motala med 4-1 i eftermiddags. Ingen match som kommer gå till historien men VSK plockade hem ytterligare en i raden av stabila bortaskalper. Imponerande.

Första halvlek är en ganska färglös historia där VSK försöker ta kommandot mot ett samlat hemmalag. Pricken över i:et saknas dock i det Grönvita anfallsspelet. Offensiva pjäser som Simon Jansson och Martin Landström når inte upp till sin vanliga standard under första 45. Halvtidsresultatet blir 1-0, ett märkligt snärtskott (målvaktstavla?) av Stefan Edberg.

I andra halvlek går VSK ut mer offensivt. Inte minst känner man igen Simon Jansson på nytt. Köpingssonen är ett städigt hot mot Motalaförsvaret. Efter en knapp kvart dukar han upp för Robin Andersson som gör 2-0. Efter en bra period förrycks spelet av ett stort antal utvisningar, VSK kan inte dominera som under första delen av halvleken, men håller bra koll på händelserna även om det är tufft och grinigt.

Kjellson tvingas till ett par ingripanden och När Philip Florén reducerar till 1-2 råder viss oro, men gästerna är snabba med att replikera. Efter ett konstmål av Micke Olsson och ett mönsteranfall, där Jansson serverar Landström, är det 4-1 till VSK och definitiv spik i kistan.

4-1 blir det vilket får betecknas som ett rättvist resultat. Grönvitt kan inte glänsa som tidigare i denna stökiga och stundtals utvisningspräglade match men gör ett habilt hantverk. Nu är man i serieledning med en match till godo på Villa. Nästa match är först 12/12, då Edsbyn besöker ABB Arena. Till dess väntar landslagsuppehåll där Stefan Edberg och Simon Jansson får bära den blågula tröjan.

Matchens stjärnor

💚💚💚 Stefan Edberg

Har lyft sig en nivå i vinter. Följsam, spelskicklig och tuff i duellerna. Alltid på rätt plats Målskytt dessutom. Bör prenumerera på liberoplatsen i landslaget i vinter.

💚💚 Simon Jansson

Anonym i första men desto bättre i andra. Kraftfull, teknisk och spelskicklig. Hans klubba är inblandad i tre av fyra baljor.

💚 Henrik Kjellsson

Stabil sista utpost på nytt. Minst lika bra som Bergwall. Nära att hålla nollan.

Facebook Comments Box