ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

3-0 mot Frillesås

I måndags var det hemmamatch och seriefinal mot guldfavoriten Villa Lidköping. Ikväll var det bortamatch mot nykomlingen Frillesås, på den mytomspunna Sjöaremossen, belägen strax norr om Varberg i den halländska obygden.  Skilda världar i alla möjliga avseenden alltså.

Det blev en relativt ensidig historia där VSK styrde och ställde mot ett hemmalag som försvarade sig med stora delar av norra Halland. Tack vare en formidabel Frillesås-keeper i Jacob Hugoh hölls siffrorna nere, inte mer än 3-0 till slut.

Hallänningarna ska dock ha cred, man gör en stark insats sett till sina förutsättningar och är dessutom skapliga vid sina försök framåt. Inte på något sätt en slagpåse.

Det är faktiskt imponerande att VSK hittar vägar att vinna även i bökiga bortamatcher av det här slaget, där motståndaren lägger sig på försvar. Nu har man lyckats ta tre skalper borta på relativt kort tid; Tellus (med usel is), Vetlanda (bättre än man kan tro) och mot just Frillesås. Imponerande.

Att VSK lyckas beror i mångt och mycket på den hunger som präglar laget. Det märktes inte minst på glädjen efter matchen. Så såg det inte ut ifjol. Man ger inte motståndaren en lugn stund utan spelar aggressivt och pressar högt från start. Frillesås kunde hålla stången ett bra tag ikväll men efter timmen spelad märktes det att bränslet var på upphällningen.

Att siffrorna trots det hölls nere kan tillskrivas en fantastisk hemmamålvakt och ett ineffektivt Grönvitt. För finns det något att anmärka på hos VSK är det kvalitén på avsluten. Man bör bli lite vassare här.

Överlag dock en insats att applådera. Det har varit ett tätt matchande på sistone och bortamatcher som den här innebär inga givna segrar.

VSK lyckades dock och fortsatte på den inslagna vägen genom att bjuda mycket bandygodis. 3-0 målet, där Martin Landström och Tobias Holmberg, rullade upp hemmaförsvaret innan Oscar Gröhn serverades får betecknas som matchens delikatess.

Man hittar alltid vägar att vinna. Oavsett motstånd, oavsett is-status. Sammantaget är nog Grönvitt landets bästa bandylag just nu.  Det  är glädjande och bådar verkligen gott.

Nu återstår bara en match bortamatch mot Motala, nästa vecka, innan ett landslagsuppehåll tar vid. På återläsande.

Målskyttar VSK: Ted Bergström (via Frillesåsförsvarare), Simon Jansson, Oscar Gröhn.

 

Matchens tre hjärtan

💚💚💚 Martin Landström

Även om VSK Bandys framfart främst kännetecknas av ett starkt kollektiv så sticker Landström ut med sin klass och avighet. Ruskigt teknisk, släpper bollen i perfekt timing och skjuter ur alla möjliga vinklar. Hade en nedtagning i andra som gick ut över det mesta och förtjänar vitalt genomslag.

💚💚 Tobias Holmberg

Spelgeniet Hompa är tillbaka. Lirar fram till två av målen och hade haft ytterligare assists med mer effektiva avslutare i laget.

💚 Henrik Kjellsson

utflykten till Sirius har gett Kjellsson välbehövlig rutin. Är ett utropstecken i höst. Hade inte mycket att göra i men fortsätter att vara stabil och håller nollan. Noterbara är hans långa och påpassliga utkast. Som bidrar till ytterligare en ingrediens i anfallsspelet.

Facebook Comments Box