ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En Grönvit Nyårssupé med alla tänkbara ingredienser

Om matchen mot Vänersborg i torsdags var en fin nyårskaramell så var kvällens insats mot Bollnäs något ännu finare. En supé med alla tänkbara ingredienser faktiskt.

Jag fick flera gånger nypa mig i armen för att förstå att det verkligen var sant. Vilken insats! Utdelningen var visserligen rejäl  i första halvlek men det förtar inte insatsen. Vågar påstå att det var en av de bästa matcherna jag sett med den här Grönvita klubben inblandad. Stora men helt sanna ord. Det här laget har något alldeles extra. Vi anade det under försäsongen och vi fick glimtar hemma mot Villa i serien tidigare. Annars har seriespelet präglats av väl mycket av serielunk.

I kväll fick vi uppleva det verkliga kraftprovet.  Laget åkte skridskor med enorm intensitet, anföll på ett gäng olika sätt. Passningskombinationer, kraftfulla genombrott, Landströmsk briljans, ytterhalvornas åkstyrka och finess. Man visste aldrig riktigt vad som skulle komma men något kom hela tiden. Ett spel nära på omöjligt att bemästra även för ett så pass skickligt lag som Bollnäs.

Halvtidsresultatet var exceptionella 7-2. Viss nedtrappning i andra kanske? Inte alls! VSK fortsatte snarare med samma hysteriska intensitet. Christoffer Fagerström som redan smällt in tre mål i första, slog an tonen även i andra genom att sätta 8-2. Sedan var showen i gång igen.  Hög fart, kombinationer och svåra tekniska nummer.  Flera av oss på läktaren vände oss mot varandra och skakade på våra huvuden i hänförelse! Var det på riktigt?

Upprymda av spelet kom även klacken igång till slut och bjöd på bra stämning. Målen avlöste varandra i en strid ström och flera var verkliga godsaker. När matchen var slut hade Fager gjort fem (!)baljor för andra matchen i rad medan Landström stått för fyra assists varav tre var högoktanigt bandygodis.

Det stannar dock inte bara vid den här radarduon utan hela laget var riktigt bra. Tobias Nyberg bjöd på mycket finess i ett ruskigt tempo, Jesper Jonsson svarade för en av sina absolut bästa matcher i VSK och Martin Flodström har steppat upp på sistone. Ja egentligen förtjänar alla spelare att nämnas i detta kompletta lag.

12-5 blev slutresultatet i en underbart underhållande match med ett fruktansvärt imponerande hemmalag i huvudrollen.  VSK avslutar året 2023 på bästa möjliga sätt och parkerar tvåa i tabellen efter Villa.

Det blev en nyårssupé med massor av ingredienser som jag njöt av i 90 minuter.  Lämnade arenan vid väldigt gott mod. Den här sporten kan vara alldeles underbar och det här VSK-spelet bådar gott! Finalen spelas här hemma om två och en halv månad. Jag skulle vara mäkta förvånad om inte Grönvitt får visa upp sig inför sin hemmapublik då. Tack för showen och gott nytt år!

Facebook Comments Box