VSK vann matchen och våra hjärtan

Egentligen var det väl ingenting som talade för att VSK skulle vinna över ÖSK idag. För dom av oss som såg den bedrövlig insatsen mot Utsikten för ett par veckor sen var det nästan att jämföra med självskadebeteende att vi ens gick till Iver Arena idag.

Bara några minuter in i första halvlek kom påminnelsen om varför vi älskar fotboll. När Viktor Granath ramlade in 1-0 till VSK kokade Iver Arena och alla halvtaffliga insatser de senaste veckorna var förlåtna.

I den elfte minuten tog sig Momme fram på kanten på bästa Taha Ali-manér och passade fram Dusan Jajic som placerade 2-0 bakom ÖSK-målvakten William Eskelinen.

Den tidiga tvåmålsledningen gav VSK självförtroendet de saknat de senaste matcherna. Bortsett från Ribeiros slarv på ÖSK-målet var det en rakt igenom stark VSK-insats. Visst var läget tillbakapressat i slutet av andra halvlek när ÖSK forcerade för kvittering och Grönvitt försvagats av bland annat bytet på Olle Edlund, men slutresultatet var inte orättvist och den evighetslånga förlustsviten mot Örebro SK är äntligen bruten.

Idag tog Simon Johansson för sig på mittfältet och stod för en majestätisk insats. Anton Fagerström radade upp overkliga räddningar och fick med rätta priset som matchens bästa spelare. Viktor Granath har visat sig vara en riktig måltjuv. Debuterande Theo Rask från Norrköping gjorde en stabil insats och blir en bra tillgång.

Av historiska och nostalgiska skäl är segern mot ÖSK enormt stor, men den är ännu viktigare för självförtroendet och tabelläget. VSK behöver ta poäng och klättra i tabellen. Det lag som som vann idag är inte ett bottengäng och förtjänar inte att spela måstematcher vecka efter vecka. Nu får Kalle Karlsson och gänget något att bygga på inför kommande matcher.

Allra viktigast var dagens seger nog ändå för den nya generation av supportrar som håller på att upptäcka Grönvitt. Genomsnittsåldern på ståplats sjunker för första gången på väldigt länge och det har vi mycket de sportsliga framgångarna att tacka för (vem fan vill se division 1 norra). Därför är segrar som dagens viktiga – de vinner inte bara poäng utan även våra hjärtan.

Kommande matcher:

AFC Eskilstuna – VSK 7 maj kl 15
Trelleborgs FF – VSK 14 maj kl 13
VSK – Jönköping Södra 18 maj kl 19

Momme spelade fram Dusan Jajic som gjorde 2-0 redan i den elfte minuten.
VSK lyckades stå emot ÖSKs slutforcering och tog tre poäng.
Segerfirande! Från vänster: Dusan Jajic, Filip Tronet, Ahmed Faqa, Momme, Daniel Svensson, Simon Johansson och Miguel Sandberg.