ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Fotboll: Skada gör att klubben behöver värva

Den uppskjutna fotbollssäsongen har fört med sig i vart fall en positiv sak, spelare som tex Karwan Safari och Simon Johansson har kunnat bli friska och skadefria och kunnat träna ifatt med övriga laget.

I nuläget uppger våra källor att alla spelare är friska och krya med ett dystert undantag. Mittbacken Claus Royo har råkat ut för ytterligare bakslag och är inte tillgänglig för spel just nu. Han rehabtränar och någon prognos för hans återkomst är svår att sätta.

Om vi utgår från att VSK avser att spela med tre mittbackar som man gjort på försäsongen har man i dagsläget två back-ups till den ordinarie trion, Viktor Steen och Pontus Fredriksson.

Viktor kan vi utgå kommer att lånas ut då han behöver speltid för att utvecklas ytterligare, något som han inte kan räkna med att få i VSK. Det lämnar VSK med bara en back-up som mittback i form av Pontus.

Det är med den bakgrunden vi nu ska se VSK:s plötsliga intresse för mittbackar och att de två provspelarna Herman Magnusson och Michael Jahn tränar med VSK denna vecka.

Av naturliga skäl i dessa Coronatider och med ett uselt årsbokslut bakom sig lär inte VSK har råd med någon mer namnkunnig spelare. Men det står helt klart att VSK nu letar efter en mittback med så hög kvalité att han kan gå in vid behov men också se till att de ordinarie mittbackarna känner flåset i nacken.

Det är inte alls säkert att VSK värvar någon av denna veckas provspelare, tid finns att prova fler under maj månad. Vi kan dock kallt räkna med att VSK värvar någon mittback under sommarfönstret, om inte Claus skadesituation dramatiskt förbättras.

Facebook Comments Box