ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Provspelare hos VSK Fotboll

Vi har idag nåtts av uppgifter om att två provspelare tränar med VSK Fotboll. Det rör sig om två talanger som normalt huserar hos division 2 laget Karlbergs BK i Stockholm.

Som alla minns är det den klubb assisterande tränare Kalle Karlssons var huvudtränare för innan han anslöt till VSK.

Först har vi Michael Jahn som har hela sin fotbollsskolning i Djurgården, där han började som sexåring. Han har gått igenom akademin i DIF och har kämpat för en A-lagsplats utan att lyckas knipa någon. Han har varit utlånad till KBK och gick permanent över dit 2017. Michael är 24 år och mittback i Karlberg och tillika lagkapten. Han är ordinarie i laget men missade dock delar av förra säsongen på grund av skada.

Så här skriver DIF på sin hemsida om Michael

”En mittback av klassiskt järnkaminssnitt med stark fysik, bra speed som alltid är beredd att ge allt – både för laget och i närkamperna”

Sen har vi Herman Magnusson, central mittfältare som också enligt uppgift kan spela mittback. Herman är fostrad i BP och anslöt till Karlberg i januari 2018 från BP:s U19-lag. I Karlberg har han under säsongen 2019 varit helt ordinarie och missade bara en match pga avstängning. Herman är 22 år gammal.

Bild: Åke Hedvall

Facebook Comments Box