ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK-fansen fixar biffen (burgaren)

Vi är alla olika, en del människor kan äta samma mat många dagar i rad och tycker att det är lika gott varje gång, för andra är det inte så, Redan tanken på samma mat dag 2 får nästan magen att vända på sig, även om man egentligen tycker om det man nyss stoppat i sig.

För VSK Fotboll var resan upp till Umeå för matchen mot Team TG lite speciell. Det var inte bara det att matchen gällde väldigt mycket. Det var det här med maten också.

VSK anträdde resan till Umeå med buss redan på fredagseftermiddagen för övernattning i Örnsköldsvik. Husmor på hotellet hade dukat upp stort med spagetti och köttfärssås, perfekt uppladdning inför matchen.

På matchdagen åt laget lunch i Umeå, det serverades… ja, ni förstår – spagetti och köttfärssås.

Efter att den sköna viktorian var bärgad finns det matlådor till laget i bussen för att man ska kunna påbörja återhämtningen så snabbt som möjligt. De levererades i Umeå och värmdes i bussens värmeskåp. Innehåll? Spagetti och köttfärssås.

Efter att ha petat förstrött i maten hörde en spelare av sig till ordförande Andreas Dayan på FB med en lite skämtsam fråga – kan vi inte få en slant så vi kan stanna på Max och köpa varsin hamburgare istället?

Vi plockade snabbt upp spelarens begäran och la ut ett inlägg på vår Facebooksida med en vädjan till supportrarna att stötta laget i matkrisen som uppstått.

Många var de supportrar som förstod allvaret i situationen och som kastade sig på swishtelefonerna. Vi hade stämt av med Filip Tronêt om att man kunde använda hans nummer att swisha till.

Resultatet då? Ja man kan lugnt säga att spelare och ledare fick sig ett rejält skrovmål för pengarna. Faktum att det kom in så mycket så att laget nu har över 2000 kr till lagkassan för kommande firande av en viss händelse som vi inte skriver ut här vad det är för något. Men ni kan nog gissa.

Filip Tronêt vill på truppens vägnar passa på att tacka alla ni som hjälpte laget att få i sig något annat än spagettin. Han meddelar att de ser fram emot att få fira med oss fans och sätta sprätt på resten av pengarna, då inte på hamburgare.

Tack alla som swishade en slant till spelarnas hamburgare – de var de sannerligen värda efter gårdagens seger.

Forza VSK

 

(Bilden är från Maxrestaurangen i Sundsvall)

Här är vårt FB-inlägg om hamburgarna

Facebook Comments Box