ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”Vinner vi på lördag har vi allt i egna händer”

På lördag har VSK chansen att gå upp i serieledning om de slår Bele Barkarby på Veddestavallen. Seger skulle innebära att Grönvitt har serieseger och avancemang till division 1 i egna händer. För tränaren Lisa Hellenberg är målet att gå upp, men hon vägrar ta ut något i förskott.

Det är svårt att ta in vilken fantastisk säsong VSK gjort i division 2 så här långt. Segern mot Östervåla i förra veckan innebär att lördagens match mot Bele Barkarby är en direkt seriefinal där vinnaren har goda chanser till avancemang.

Som vi skrivit tidigare görs seriesystemet på damsidan om inför nästa säsong och sex division 1-serier ska bli tre. Det innebär att det sannolikt blir betydligt svårare att gå upp nästa år. Därför är det VSK nu står inför en unik möjlighet att ta ett stort kliv i fotbollshierarkin.

Anno 1904 tog ett snack med VSKs huvudtränare Lisa Hellenberg om läget i laget och möjligheterna att vinna serien.

Ni vann en toppmatch mot Östervåla nyligen och nu väntar en ny seriefinal mot Bele Barkarby. Har ni hunnit ladda om?

– Absolut! Vi har spelat ett derby i div4 i veckan där vi vann med 5-2 och hade en bra träning igår där vi började förbereda oss för matchen på lördag.

Hur är läget i truppen? Har ni några viktiga spelare skadade eller frånvarande?

– Vi har några småskador och någon spelare borta, men vi har visat förr att vår breda trupp gör att vi vinner matcher ändå. Jag brukar inte gilla att säga för mycket om truppläget inför match. Ni får helt enkelt se på lördag vad vi har hittat på.  

Elin Antonsson har gjort 17 mål på elva matcher. Vad kan du säga om hennes säsong så här långt?

– Att Elin är målfarlig är självklart för mig med tanke på hennes spetskvaliteter. Men det är kul att se henne utveckla andra kvaliteter än just målskyttet, att hon även är delaktig i vår speluppbyggnad men främst hennes arbetskapacitet i försvarsspelet.

Får vi se Jacqueline Jessen mellan stolparna igen på lördag?

– Jacqueline gjorde en fantastisk debut i div 2 och den förväntade matchbilden med en del frilägen passar henne perfekt! Vi får se hur lördagens uppställning blir.

Vad kan vi vänta oss för match på lördag?

– Bele har värvat 6 nya spelare sen vi mötte dom i våras, så vi förväntar oss absolut inte samma lag som då. Bele är ett starkt fysiskt lag som avgjort många matcher i slutskedet av matchen. Det gäller att hålla fart och fokus i 90 min för att åka hem med 3 poäng.

Matcherna i division 2 spelas på väldigt olika gräsunderlag från gång till gång. Gör ni något särskilt för att förbereda er inför matcher på dåliga naturgräsplaner?

– Vi tränar ofta på gräs inför en gräsmatch. Men vi vet också hur vi ska lägga upp matchplan inför dom matcherna och vad vi behöver ändra i spelet för att lyckas bättre.

Dom viktiga toppmatcherna avlöser varandra. Är det nu serien avgörs?

– Vinner vi på lördag har vi verkligen allt i egna händer och behöver hålla fokus resterade matcher, men det är inte avgjort förrän sista matchen för mig. Annars behöver vi ta en poäng mot Bele och hoppas Östervåla slår Bele nästa helg.

Kan VSK ta hem seriesegern?

– Absolut. Vi har som mål att spela div 1 år 2023 eller 2024 och nu är vi nära. För mig finns ingenting annat än serievinst i år med läget vi har nu.

/JL

STÖTTA GRÖNVITT!

För den som vill komma och stötta VSK i seriefinalen mot Bele Barkarby spelas matchen på Veddestavallen i Järfälla kommun. Avspark kl 14:00.

Facebook Comments Box