ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Vem kan komma och ersätta Simba?

Nu har det gått lite mer än en vecka efter att VSK sålde Moonga Simba till SK Brann för 1,5 miljon kronor och frågan som dygt upp är kommer VSK ersätta honom och i så fall med vem?

Det är nämligen inte säkert att han kommer ersättas då VSK idag har flera spelare som kan spela på positionen. Just nu är det Skogh och Tähti som får ses som ha startpositionerna men Samuel Sörman och Amer Ibrahimovic har värvats in också för att utmana just där. Utöver detta finns flera spelare i startelvan som skulle kunna vikariera där ute om det krisar även om det inte är optimalt. Eftersom det finns bredd i truppen redan på positionen så är det inte det VSK behöver värva, utan någon som isåfall tar en startplats. Det gör att antalet spelare som kan tänkas vara aktuella minskar ner.

Även om det finns intressanta spelare där ute som skulle kunna ta en startplats så börjar de bli färre, vi hade tänkt föreslå Sylvias Max Olsson som gjorde 10+10 förra året som en potentiell spelare men han blev precis klar för Norrby och kan därmed inte vara aktuell längre.

Eftersom antalet spelare som är tillgängliga som bosman så här sent är få får vi leta bland de som har kontrakt. En intressant spelare är vänstervingen Adam Engelbrektsson i FC Trollhättan som gjorde 6+2 förra året. Det är dock en spelare som är högvilt då Mjällby AIF redan lagt ett bud på ett par hundra tusen enligt Bohuslänningen som nekats. Det är tveksamt om VSK kommer lägga så stora summor för en spelare som ska fylla 25 även om han säkert är bra. Nu vet vi inte exakta prislappen men det känns som det skulle kunna röra sig om en halvmiljon och när spelare från Superettan i snitt säljs för under miljonen är det ett risktagande som inte går hem.

När vi letat efter uppslag på vem som VSK skulle kunna tänkas ta in så har vi fastnat för en spelare dock, högervingen Simon Gefvert i IK Sirius. Han anslöt dit från Karlslund inför förra säsongen där han 2019 gjorde 6+8 men har fått sparsamt med speltid i Sirius och har dessutom ett kontrakt som går ut i år. Detta gör att både Sirius och spelare borde vara intresserade av att bryta kontraktet eller lånas ut. Anledningen till att vi tror det kan vara intressant är att han besitter egensaper som liknar Simbas, en spelare som kommer med fart och gillar att utmana sin spelare. Av de spelare som finns tillgängliga just nu är det här vårat bästa uppslag till en realistisk värvning.

Hittils har vi gjort kvalificerade gissningar och prickat in både Lagerbielke och Edlund, det återstår och se om vi är rätt ute denna gång.

Facebook Comments Box