ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Välkommen hem Kalle Karlsson

För många kom det nog som en ganska stor överraskning att Kalle Karlsson helt plötsligt hittade hem till Västerås och VSK. Men för de som följt hans fotbollsäventyr på distans var hans underskrift på ett 1+1 kontrakt för VSK Fotboll som assisterande tränare inte någon jättebomb. På något sätt låg det i luften att det var dags.

För ett par nummer sen gjorde Offside ett längre reportage om Kalle. Där framgår flera saker. En är att Kalles dubbeljobb som journalist på Sportbladet och tränare för Karlbergs BK i div 2 är långsiktigt ohållbart, det blir långt mer än 100% arbetstid.

Kalle har, framgick det av reportaget, också nyligen fått barn, vilket oftast tvingar arbetsnarkomaner att omprioritera i livet, tiden räcker helt enkelt inte till. Man kan också läsa att han blev tillfrågad om tjänsten som sportchef på VLT, vilket var något han övervägde, en klar indikation på att han umgås med tankar på ett återvändande till den grönvita hemstaden.

Man kan vidare spekulera i att han när han valde att inte förlänga med Karlberg efter årets säsong, hade han ambitionen att försöka hitta ett tränarjobb på högre nivå och kanske dra ned på fotbollsskrivandet. Man kan alltid återvända till journalistiken, det är svårare att komma tillbaka till tränarrollen efter ett längre uppehåll.

Så nej, det var verkligen ingen jätteskräll att Kalle dök upp i VSK som assisterande tränare. På redaktionen höjde vi glasen igår när beskedet kom. Vi har haft koll på Kalles gärningar under ett antal år och önskat att han en dag skulle bli aktuell i Sportklubben i någon funktion.

När det blev klart att han inte skulle träna KBK vidare har vi hoppats på att han skulle kunna få en roll i VSK. Vi har spekulerat i allt från sportchef, akademichef och som assisterande tränare. Kanske har vi efter några fredagsöl slängt in honom som huvudtränare, till och med.

I Kalle får VSK en påläggskalv. Han tycks ha bestämt sig nu för att satsa på tränarjobbet. När han bestämmer sig för någonting är det 100% som gäller, det visar hans historia med all önskvärd tydlighet.

När människor ska beskriva vem Kalle är kommer ordet fotbollsnörd ofta ut ur munnen på folk. Han lever och andas fotboll dygnet runt, i teorin som skribent och i dess praktik genom sin tränargärning. Själv verkar Kalle inte riktigt bekväm i den beskrivningen, han verkar mest tycka att det är fabulöst kul med allt vad fotboll är och bara älskar att få jobba med sitt största intresse. Men visst, nördstämpeln blir väl svår att komma undan när man för div 2 spelare ständigt visar sekvenser ur gamla matcher från när och fjärran, för att visa hur de ska spela. Koll har han den gode Kalle, där om behöver vi inte tvivla.

I Kalle får VSK också en person som har fullständig överblick och ett stort kontaktnät i Stockholmsfotbollen. Han kommer kunna hjälpa VSK med scouting och tips ur myllret av talanger som kommer fram varje år i länet. Vi kan nog vila i trygg förvissning om att det var han som tipsade VSK om Sollentunaduons förtjänster som fotbollsspelare, Sean har ju spelat under Kalle i Karlberg.

Nu ska Kalle snart ställa sig i mittcirkeln på Parkens evigt gröna gräs och skrika ut sina instruktioner till spelarna. Vi tycker att det ska bli riktigt spännande att se vad Thomas och Kalle kan göra ihop. De har alla förutsättningar att utgöra ett riktigt bra team där erfarenhet blandas upp med förmåga till analys och avancerade taktiska lösningar till det som ska utföras på planen. Intressant sa Bull.

Vi går så långt att vi här och nu avslöjar vår dröm, att Kalle om några år blir den tränare som tar upp VSK i Allsvenskan. Det vore onekligen häftigt. Nu ser vi till att det blir så!

Välkommen hem Kalle och välkommen till VSK, en klubb som väl matchar din passion för fotboll. Du fixade onekligen till en bra present i förskott åt dig själv, när du idag firar din 38:e födelsedag.

Facebook Comments Box