Utvisning fick VSK på fall

VSK Fotboll förlorade cupmatchen mot Mjällby AIF med 2-0. Förlusten försvårar Grönvitts möjligheter att ta sig vidare, men möjligheten finns fortfarande.

VSK gjorde en bra första halvlek och hade fler chanser än Mjällby. Matchbilden ändrades dock totalt när Freddy ”Freddy” Nsabiyumva åkte på ett rött kort efter att ha kommit fel i duell med Herman Johansson i 39:e minuten.

Freddy är en fantastisk försvarsspelare som hela tiden ligger på gränsen med sitt spel. Det innebär att han kan göra fantastiska aktioner men också med hög risk. Det röda kortet idag behöver inte ifrågasättas, men det hade lika gärna kunnat vara gult och i de flesta liknande situationer kommer Freddy undan utan varning.

Freddy är avstängd i matchen mot GIF Sundsvall om en vecka. Domaren lämnar dessutom automatiskt in en anmälan till disciplinnämnden som tar ställning till om avstängningen gäller all elitfotboll. Det innebär att det inte är helt uteslutet att avstängningen även kan påverka allsvenska matcher.

I andra halvlek har VSK svårt att få igång spelet och hemmalaget tar över initiativet. Efter lite drygt 54 minuter spelade knäar Mjällbys Jesper Gustavsson in 1-0 bakom Brattberg.

Sportklubben hittar aldrig tillbaka i matchen och i 70:e minuten gör Nicklas Rojkjaer 2-0 till Mjällby. Vilket mer eller mindre punkterar matchen.

Patric Åslund var besviken efter förlusten och förklarade i en intervju med TV4 Play att han tycker utvisningen hade stor betydelse för hur matchen utvecklades i andra halvlek.

– Det är ju då man har oddsen emot sig, om man spelar man-man och inte kan pressa på samma sätt. Vi gjorde det bättre idag än vad vi gjorde mot Utsikten förra året. Men vi måste förbättra sånt här. Tur att det kommer nu och inte i Allsvenskan.

Åslund säger att han inte riktigt har koll poängen eller möjligheterna att gå vidare till kvartsfinal i Svenska cupen.

– Vi har en match kvar och ska vinna den oavsett om det tar oss vidare eller inte, säger Patric Åslund till TV4 Play.

Positivt
Spelet 11 mot 11 i första halvlek får bra betyg. VSK fortsätter skapa chanser mot Allsvenskt motstånd.
För bara några månader sen hade vi inget centralt mittfält. Nu utgör radarparet Åslund-Linday en av lagets tryggaste och starkaste lagdelar.

Negativt
Utöver resultatet och svårigheterna att få till ett vettigt spel i numerärt underläge vill vi skicka ett stort minus till den skrattretande dåliga kameravinkeln på tv-sändningen. Hade TV4 hyrt in Öppna kanalen i Sölvesborg eller kan man inte förvänta sig mer? 399 kr/mån för att se Allsvenskan och Svenska Cupen. ”Vad fan får jag för pengarna”, som Leif Östling skulle ha sagt.