ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Uppmaning till VSK Fotboll: Sluta avslöja startelvorna i förväg till era motståndare

Under helgen har vi som läsare till VLT kunnat konstatera att VSK kommer göra en drastisk förändring i sin startelva till dagens match mot Norrby. Man kommer spela Karwan Safari på en offensiv mittfältsposition. Vidare kommer man låta Emil Skogh starta till höger och Brian Span till vänster på respektive ytterposition. I övrigt ersätter Sean Sabetkar Ilir Berisha i mittförsvaret. Emir Smajic fortsätter som central forward. I övrigt är elvan som senaste matchen.

Varför vet vi ens detta som supportrar till klubben? Om vi kan läsa oss till det kan alla andra inklusive våra kommande motståndare också göra det. Det finns väl aldrig någon anledning att bjuda på en startuppställning till sina motståndare och det finns väl än mindre anledning när man faktiskt gör flera rockader i den som ändrar taktiska förutsättningar.

Vi förstår förstås att klubben har en deal med VLT att inte direkt skriva ut startelvan utifrån träningarna som man beskådar på plats. Men det lurar ju ingen. Att VLT låtsas att det kanske inte alls blir Karwan som spelar på mittfältet i matchen mot Norrby är ju inte i sig vilseledande.

Varför inte undrar ni säkert

Varenda pojklagsspelare har lärt sig att träningen/träningarna innan match slipar man på taktiska detaljer inför kommande drabbning med den tänkta startelvan på plats och med spelarna i sina tänkta positioner.

Nu är alltså frågan, vilken nytta ser VSK som klubb och tränarduon i synnerhet av att man avslöjar startelvan till omvärlden mer än ett dygn innan match?

Var finns värdet av att Norrby nu vet att vi växlat positioner på yttrarna och använder Karwan som central offensiv mittfältare och fortsätter mer Emir på topp?

Vi vet i alla fall att det inte är till gagn för fotbollslaget som vi bryr oss om och därför önskar vi nu att det kan upphöra, per omgående.

Facebook Comments Box