ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tung förlust men ett klart spelmässigt lyft.

Johan Esplunds snygga men ytterst dråpliga 5-4 på stopptid svider rejält även timmar efter matchens slut. Bittert och surt för Grönvitt som redan innan var naggade i kanten av en knackig säsongsstart. Som man hade behövt den här poängen, som man var förtjänt av den.

VSK höll nämligen jämna steg mot de regerande mästarna. Stod emot deras offensiva arsenal och hade dessutom hela tiden kraft att anfalla. Trots det erbarmliga slutet finns mycket gott att ta med sig sett till själva spelet.

Gästerna startade bra, gjorde mål på två hörnor och gav sig inte trots att Villa hela tiden var snabba med att replikera målmässigt. 3-2 till Villa kändes faktiskt lite onödigt efter första halvlek.  

När det sedan blev 4-2 relativt fort hade åtminstone jag den ganska färska matchen mot Edsbyn allt för nära i minnet. Befarade det värsta men i den stunden knöt Grönvit näven.

Daniel Johansson reducerade först, efter en fantastisk soloräd, sedan var VSK väl så bra. 4-4 kom av bara farten och det kändes jäkligt förhoppningsfullt. Man försvarade sig bra, inte bara genom att rensa utan försvararna fördelade bollarna och gav sina offensiva lagkompisar möjligheter att bygga omställningar.

Det handlade alltså inte om ett bortalag som befann sig i knät på Henrik Kjellsson. Tvärtom stred man tappert och försökte gå för seger. Visserligen missade Villa en straff vid 4-4 och var det laget som hade mest boll men VSK fanns där hela tiden, farliga på omställningar. Hade b la ett ribbskott. Kunde och borde ha fått med sig en poäng från Lidköping.

Esplunds sena mål känns för jävla tungt ännu, ”som naglarna mot glas” skulle ett bekant Eskilstunaband ha uttryckt saken.

För självförtroendet hade VSK behövt få med sig en poäng. Dock får man som sagt ta med sig det positiva. Gentemot den mellanmjölksskvalpiga insatsen mot Sandviken i fredags var det några rejäla steg framåt. Som plåster på såren finns det dessutom möjlighet till snabb revansch redan på torsdag, mot Motala.

Ett VSK som håller tätt bakåt och är farliga på hörnor kommer samla ihop avsevärt fler poäng framöver. Dessutom finns, trots den bra insatsen överlag, sparkapital. Martin Landström och Robin Andersson har bägge flera växlar till att lägga i. Det ska laget dra nytta av från torsdag och framåt.

Facebook Comments Box