ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tung förlust i Sandviken

En sak kan man säga om VSK:s bortamöte med Sandviken. Ryktena om den Grönvita bandypublikens död är betydligt överdrivna. En relativt stor skara plockades upp utanför hederliga Arosvallen. Skratt, sång och en och annan produkt från ett företag med Grön skylt präglade ditresan.

Stämningen var mycket god i bussen. Jag själv var positiv, trodde det pånyttfödda VSK skulle ha goda chanser att dra det längsta strået. 

Väl på plats gav supportrarna också rejäl vind i ryggen åt VSK. Bra tryck från matchminut ett.

Tyvärr tyckets det inte nå ut till planen helt och hållet. Den positiva känsla jag hade påförhand infriades inte. När vi gick mot bussen efter matchens slut stod det 6-4 på resultattavlan i Sandvikens favör.

Det är ingen skam att förlora uppe i Sandviken men som matchen gestaltade sig känner jag fortfarande en ganska påtaglig besvikelse. VSK hade mycket boll men svårt att få till det där 100 procentiga chanserna. Samtidigt släppte man igenom ett kontringsstarkt och effektivt Sandviken för lätt vid ett flertal tillfällen.

Man kan tala om små marginaler, Sandviken fick tidigt 1-0 och gjorde även tunga 4-1 när VSK var på väg in i handlingen. En timeout från tränarna gav viss bättring men inte helt och hållet.

Den andra halvleken var mer positiv ur VSK:s perspektiv. Man var det bättre laget till dels och gjorde också snabba mål efter cirka timmen spelad. 4-1 blev 4-3 och klara kvitteringsvibbar nådde oss på läktaren. Då kom ännu ett tungt dråpslag när Linus Forslund gjorde 5-3. Det tog mer eller mindre udden av upphämtningen.

Man kan tala om små marginaler. Sandvikens 4-1 i första halvlek och 5-3 i andra kom som rejäla knytnävsslag i det Grönvita mellangärdet.

Sammantaget krävs det dock mer om man ska stå som segrare i Göransson Arena. Två, tre av hemmalagets mål får läggas på bjudningskontot och effektiviteten måste upp flera snäpp. Dessutom satte hörnskyttet rejäla käppar i hjulen även den här kvällen.

Flera av nyckelspelarna har mera att ge. En kille som Martin Landström behöver exempelvis bli mer jämn och konsekvent i sitt spel. Han måste helt enkelt kliva fram i matcher som gårdagens. Det finns så mycket potential i honom.

En som dock förtjänar beröm för sin insats är Joel Engström. Vilken fart och energi han har. Öste på för fullt matchen igenom, oavsett läge.

Det är ett getingbo i mitten av tabellen. Det skiljer ynka fyra poäng mellan fyran (Bollnäs och tolvan (Vänersborg). Effektivitet och stabilitet blir således nyckelord i den fortsatta kampen om just fjärdeplatsen. På torsdag väntar just Bollnäs hemma i ABB Arena. Då krävs en uppgraderad version av gårdagens insats.

Fjärdeplatsen är inom räckhåll men man måste få ordning på visa detaljer bara.

Till sist: Kredd till VSK-supportrarna som verkligen drog sitt strå till stacken genom att heja fram sitt lag. Dessutom förtjänar funktionärerna i Göransson ett tack för ett mycket gott bemötande gentemot oss bortasupportrar.

Facebook Comments Box