ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tack Calle!

Calle Svensson lämnar VSK. Ett tråkigt besked. Backen kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Han har varit lite av en publikfavorit och mycket av den optimale lagspelaren. Ett lag behöver spetspelaren som ha förmågan att göra det oväntade och kan avgöra matcher. Det är dock minst lika viktigt att ha spelaren med 100 procentig inställning, som alltid gör sitt jobb. Som aldrig gnäller, oavsett om han får spela på sin vanliga position eller på någon annan.

Calle Svensson har definitivt tillhört den senare kategorin. Alltid laddad i spelagången före match, alltid pushande gentemot lagkompisarna. Oavsett om han spelat mittback, ytterback eller placerats på bänken. Sådana spelare växer inte på träd. Ett lag med elva Calle Svenssons kanske inte varit oslagbart men ett omklädningsrum med elva sådana hade varit en jäkla bra plats att vara på. Långt bättre än de flesta andra fotbollslags.

Vänlig, pådrivande och ovanligt modern i den, på sina håll, fortfarande machodammiga fotbollsfamiljen.

En  spelmässig egenskap jag uppskattat hos Calle Svensson är att han att våga lite mer än den gemene försvararen.  Det har ibland lett till någon tabbe men har oftare gett laget ytterligare en dimension. Det är en egenskap som tyder på viss karaktär.

Calle har varit en viktig del av det VSK som gått från Norrettan till att stabilisera sig i Superettan. Det blev fyra säsonger och drygt 80 matcher för den Norrköpingsbördige försvararen. Jag tror att han för alltid kommer att känna sig lite som en VSK:are i hjärtat efter allt han uträttat i den Grönvita munderingen.  Jag mer än tror att vi fans för all framtid tagit honom till våra hjärtan. Det kommer alltid finnas en plats bredvid oss på läktaren.

Som det beskrivits ovan har försvararen flertalet ovärderliga egenskaper. Jag hade gärna sett honom stanna. Karaktärer som Calle behövs i en grupp, Mångsidiga spelare som oavsett läge stöttar sina lagkamrater, en ganska sällsynt skara. Tack och lycka till med de nya äventyren i Mariehamn. Jag hoppas vi ses i framtiden. På en Grönvit läktare nära oss.

Facebook Comments Box