ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tack Karwan Safari!

I fredags blev det klart att Karwan Safari lämnar VSK efter att varit i klubben i 5,5 säsong och det är dags för oss att tacka av honom för sina insatser i VSK.

Som ni minns var läget prekärt 2015, efter 15 omgångar hade VSK bara tagit 8 poäng och klubbensframtid stod på spel. Tack vare att supportrar startade en insamling för nyförvärv kunde VSK bland annat plocka in Karwan Safari från Skiljebo. Utan Karwans insats under drömhösten hade berättelsen om VSK kunnat sluta annorlunda.

Något som Drömhösten gav var ett hopp om en framtid där VSK var något annat än ett lag som räddar kontraktet i sista omgången. När spelare som Karwan Safari tillsammans med Filip Tronêt och Simon Johansson förlängde fick VSK en spets som saknats och förhoppningarna om att bli ett topplag 2016 startades.

Just säsongen 2016 är kanske det bästa Karwan gjorde 13 mål på 14 matcher och ytterligare assist på det. Hade han inte brutit käken mot IFK Norrköping hade VSK säkert kunna utmana om en plats i Superettan redan då. Året efter så blev det delad skytteliga seger tillsammans med McNeil i Team TG.

Med över 60 mål så har Karwan onekligen gjort ett stort avtryck i VSK. Hela resan där vi är nu har han varit en viktig del av. När Karwan levererar på topp är det en fröjd att se han spela fotboll, det är fina vickningar, bra avslut och fantastiska panenka straffar. Det är lätt och prata om målskytten Karwan Safari, men vi ska inte glömma bort att han gjort väldigt många assist.

Över åren har Karwan varit en populär men också omdiskuterad profil, ska han eller Dogge starta, de årliga kontraktsförläningarna och uttalanden i lokaltidningen om petningar och kontraktsituation. Det finns onekligen bra och dåliga sidor i det. Men det är ofrånkomligt att han varit en av de viktigaste spelarna under 2010-talet och det är så vi ska minnas honom.

Karwan Safari, han gör vad han vill.

Foto: Alexander Arntsen

Facebook Comments Box