ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Trellborg FF – en första genomgång

Då var turen kommen till att börja bekanta oss med nästa års motståndare för VSK Fotbolls del. Det blir en skön mix av lag från Trelleborg i söder till Dalkurd i Gävle. Alla lagens förutsättningar är olika och vi tar det första spadtaget här för att bena ut skillnader och likheter.

Det blir i det här läget ingen avancerad analys utan vi tittar på de 13 spelare som spelat mest i laget under 2018. I tabellen ser vi deras ålder, hur många mål de gjort, kontraktslängd och position. Vi kommenterar lite om de viktiga spelarna och om laget. Sist presenterar vi också arenan så att ni vet hur det ser ut när ni ska åka på bortamatchen nästa år.

 

Spelare

Alexander Blomqvist är den unga mittbacken (24 år) som är stabiliteten själv bakåt. Det tycker också klubben som valt att spela honom i 2 610 min i år. De sista 90 minuterna var han avstängd på grund av gula kort. Alexander är en viktig kugge i laget sin ringa ålder till trots och han kommer vara väldigt svår att passera för alla anfallarna i nästa års Superetta.

Felix Hörberg är en jättetalang från de egna leden i Trelleborg. Han är bara 19 år gammal men har i år stått för ett rejält genombrott som spelare och har varit helt ordinarie i TFF sedan några matcher in på säsongen. Från sin höger-yttermittfältsposition har han också mäktat med att göra fyra baljor vilket bara är ett mindre än den som gjorde flest mål i TFF i år. Felix ser onekligen ut som en framtidsman och TFF kommer förlita sig mycket på hans offensiva kvalitéer för sitt anfallsspel nästa år.

Robin Nilsson är 30-åringen med en gedigen fotbollskarriär bakom sig i diverse Allsvenska klubbar dit MFF, Gefle och nu Trelleborg räknas. Robin är defensiv mittfältsmotor och har utvecklat den rollen till perfektion. Han river och sliter och vinner andrabollar. Gefle och nu Trelleborg lever hårt på honom i sitt defensiva arbete. Under de senaste 10 åren har han bara missat enstaka matcher per säsong så han är en sådan där stöttepelare som laget kan luta sig emot nästan jämt. Nästa år i Superettan kommer han vara en av lagets tongivande spelare.

Trelleborg har en bra trupp till nästa års spel i Superettan. Man har kontrakt på de flesta spelarna med mest speltid i årets Allsvenska. Det enda frågetecknet är lagets målvakter. I år fick lånet från MFF 20-åriga Marko Johansson stå alla matcher utom en. Till nästa år behöver de hitta en egen målvakt som kan göra det lika bra som Marko skötte målvaktsarbetet i år.

Laget har under säsongen tränats av Patrick Winqvist men han fick lämna direkt efter säsongsavslutningen. Klubben anger undermåliga sportsliga resultat som anledning till att Patric fick förnyat förtroende. Laget tränas tillsvidare av assisterande tränaren.

Klubben

Trelleborg har sedan 1980-talet figurerat till och från i Allsvenskan. I år kom man tillbaka efter en tid i Superettan. Målsättningen var att klara sig kvar och bygga för framtiden. Det visade sig inte möjligt, man tog bara 15 poäng i årets allsvenska. För nästa år är målsättningen att ta sig upp igen. Vi får se hur det går. Klubben har aldrig varit ekonomiskt stark, man omsätter runt 20 miljoner i Superettansammanhang. En sådan nivå indikerar snarast en mittenplacering snarare än topp tre. TFF:s fördel är klubbens relativa närhet till Malmö och MFF, där man har möjlighet att fånga upp spelare som inte får plats i storklubben. En anledning till den relativt svaga ekonomin är det begränsade publikintresset. Årets snitt i Allsvenskan var 2 500 personer. Det lär inte öka nästa år när man huserar i Superettan.

Arenan

Klubben spelar på Vångavallen som är en anläggning från 1930-talet men som byggts till och moderniserats i flera etapper. Idag tar arenan 7 300 personer och man har gräs som underlag.

 

 

Facebook Comments Box