ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Odds 2019 – vinnare och första omgången

Nu har fler spelbolag släppt odds kring vinnare av Superettan men även premiäromgången. Dags att bena lite i detta då och se vad vi hittar för intressant.

Men innan vi fortsätter så vill vi passa på och påminna om tjänsten Spelpaus, https://www.spelpaus.se/, där du kan stänga av dig från spel i 1, 3, 6 månader eller tills vidare om du har problem och känner att du tappat kontrollen över dit spelande. Du kan också kontakta stödlinjen.se för råd och stöd.

I en tidigare analys som du hittar här tittade vi på oddsen som fanns tillgängliga då och konstaterade att det var ganska svårt och hitta något riktigt spelvärt att spela på. Frågan är om det har ändrats till nu?

I tabellen nedan ser ni hur försäsongen sett ut och oddsen från Unibet som kom 1/1 i år. Expekts odds är av senare datum och tycks ta hänsyn till vad som hänt på försäsongen.

Försäsongstabell Superettan 2019 samt odds för serieseger

Alla som har satsat pengar på seriesegrare vet hur svårt det är att lyckas. Försäsongsresultat gör inte gissandet särskilt mycket lättare men det ger i vart fall indikationer om vilka lag som har fått ihop det och kan prestera.

I vår tabell ligger Östers IF väldigt högt. Av det vi sett av laget när vi tittat på matcherna så är det fullt rimligt att de ska vara en av favoriterna. Vi ser att Unibet inte uppdaterat sitt tidigare odds och man kan fortfarande spela på Öster till 17 gånger insatsen. Expekt har klokt nog lagt sig betydligt lägre i odds.

J-Södra är trots bra försäsong inte sedda som någon favorit till seriesegern, 20 och 31 ggr pengarna visar klart att spelbolagen inte tror på laget i år. Fast egentligen är det svårt att veta, J-södra har inte mött många av sina konkurrenter på försäsongen. Helt klart är dock att man kan vara med där uppe.

Lag som Dalkurd, Frej, Trelleborg och Brage har fått högre odds i Expekts oddssättning av senare datum, jämfört med Unibets från januari. Skillnaderna speglar nog ganska väl hur lagen presterat på försäsongen och hur man värvat.

För VSK:s del ligger man kvar på odds runt 50 ggr insatsen. Det är nog rimligt och speglar oddssättarnas osäkerhet. VSK har bara mött ett SE-lag på försäsongen och ingen vet hur man kommer klara av konkurrenterna i serien.

Skulle vi sätta en liten slant på något lag känns det ändå som 17 gånger pengarna på Öster skulle vara spelvärt. Vi skulle nog också kunna tänka oss en krona eller två på J-Södra till 31 ggr pengarna.

Vill du bilda dig en egen uppfattning om vad som hänt på försäsongen ska du läsa vår försäsongsanalys som reder ut alla begrepp runt lagens prestationer i vinter i cup- och träningsmatcher.

Superettan 2019 – odds premiäromgången

Tittar vi lite närmare på premiäromgången speglar den nog ganska väl vad vi tror lagen står just nu. Visst finns det något odds som borde vara lägre eller högre men på det stora hela är det inga överraskningar.

Vi konstaterar att VSK ses som stora underdogs mot BP och en VSK seger ger 4.90 tillbaka. Det är ett odds som VSK förmodligen inte haft sen 2015 i seriespel. Nu har vi bara sett BP mot IK Brage och även om de vann med 4-2 så låg de under med 2-0 innan Brage fick en spelare utvisad. I den matchen imponerade inte BP men å andra sidan har de bara förlorat mot lag som spelar högre upp i systemet.

Vi ska ha i åtanke att VSK kommer ha minst 500 supportrar på plats, spelarna kommer var toktaggade att få visa upp sig och göra en fantastisk match. Det här kan bli en skräll även om BP såklart ska vara favoriter.

Just nu tror vi ganska mycket på Östers IF utifrån det vi har sett. I detta nu har de 2,35 i odds mot Dalkurd som sett ut att vara ganska under isen prestationsmässigt. Kanske borde det oddset vara lite lägre, men Dalkurd kan lika gärna plocka in två-tre spetsspelare och då kanske det är Dalkurd som är spelvärt. Den som lever får se vad som händer sista veckorna innan transferfönstret stänger.

Den skarpsynte har naturligtvis lagt märke till att det saknas en match i premiäromgången. Inte helt otippat är det matchen Syrianska FC – Degerfors IF som det inte går att spela på, inte hos de här bolagen i vart fall. Ingen är väl förvånad vid det här laget. Vi har många gånger tidigare skrivit om SFC och spelbolagens ovilja att sätta odds på dem. Vi konstaterar bara att spelbolagen vet vad de gör och som alltid så är det ingen rök utan eld i dessa sammanhang.

Jaha, då var det bara att börja spela då!

Facebook Comments Box