ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Första oddsen släppta för Superettan 2019

Så har då första spelbolaget släppt sina odds på segrare i Superettan för 2019. Egentligen är det väldigt sällan det finns något spelvärde på att satsa på något lag, då det är svårt att pricka rätt. Men det är inte desto mindre lite intressant att följa hur de professionella oddssättarna just nu bedömer läget i klubbarna.

Brommapojkarna 4.0

Dalkurd FF: 4.0

Halmstads BK: 4.0

Örgryte IS: 6.0

Trelleborgs FF: 7.0

Östers IF: 17.0

IK Brage: 21.0

Degerfors IF: 21.0

GAIS: 31.0

Jönköping Södra: 31.0

IK Frej: 51.0

Västerås SK: 51.0

Norrby IF: 81.0

Syrianska FC: 81.0

Varberg: 81.0

Mjällby AIF 101.0

Om vi tittar på hur topplagen är oddssatta tror vi absolut att seriesegern kan stå mellan  Halmstad BK och Brommapojkarna, precis som Unibet föreslår. Att Dalkurd däremot skulle kunna ha något med seriesegern att göra med bara 10 kontrakterade spelare i detta läge, känns väldigt osäkert och som en ren chansning. Laget kan beroende på kommande värvningar och ekonomi bli fågel eller fisk och borde ha ett högre odds.

Man placerar också Örgryte på en fjärdeplats med bara 6 ggr pengarna att vinna serien. Det tycker vi är ett på tok för lågt odds. 2017 var man nära att åka ur Superettan och den stora skillnaden för 2018 var att man fick in Diego Montiel som var lagets motor från sin högerposition på mittfältet. En mittenplats är mer rimligt i år givet att Diego nu lämnat klubben som Bosman. Att ersätta honom låter sig inte göras, för de pengarna har inte klubben.

Unibet tror inte alls på Mjällby och inte heller på Varberg som med nöd och näppe höll sig kvar i Superettan 2018. Vi är inte övertygade om att Mjällby är så dåliga som Unibet vill göra gällande.

Norrby IF och Syrianska är också i botten oddsmässigt. Vi håller med Unibet om Norrby som tappat en hel hög av rutinerade spelare som lagt skorna på hyllan. De lär få svårt i årets serie. Hur det går för Syrianska är mer oklart. Det finns inga nyheter från föreningen överhuvudtaget. Ingen vet vilka spelare som blir kvar och vilka som kommer att ersätta. Vi får avvakta och se om oddsen är rimliga. Något topplag lär de inte bli då de satt sprätt på alla Ghoddos-pengarna redan förra året.

VSK har satts till 51 gånger insatsen. Hade laget haft mer än en plats öppen och ett par toppspelare på väg in så hade vi absolut kunnat tänka – som en klok supporter sa – ”VSK borde spela 1 miljon på sig själva och sen tokspendera resten av Viggepengarna”. Nåväl, det är olagligt men en intressant tanke.

Just nu är VSK Fotboll rankat som lag 12 och det beror rimligen på att laget har en hel del oprövade kort. Laget kan absolut hamna på plats 12-13 med lite oflyt. Men skulle gjorda värvningar slå väl ut och att rätt spelare hämtas in nu i vår samt att det visar sig att flera i fjolårslaget håller hög SE kvalité – ja – då kan laget absolut hamna en bit upp på den övre halvan.

Detta sagt är dock grunden, precis som Unibet anser, att det råder stor osäkerhet var VSK står sig i dagsläget jämfört med övriga lag i serien. Det kan gå bra, det kan bli pannkaka. De första träningsmatcherna kommer ge en fingervisning om var laget står.

Lagen som vi just nu tror är bottenlag är GAIS, IK Frej, Norrby IF och Syrianska FC. Det är alla lag med dålig ekonomi just nu och under ett år där många kommer satsa lite extra för att hänga kvar kommer deras brist på pengar bli extra utslagsgivande.

Det här var våran första artikel kring Superettan och odds, vi har sedan denna artikel publicerats skrivit ytterligare en artikel i ämnet som ni hittar här: https://www.anno1904.se/superettan-odds-2019-vinnare-och-forsta-omgangen/


Facebook Comments Box