ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 9

Då var stunden kommen att dela ut våra gröna hjärtan till de orangesvarta hjältarna i senaste matchen mot GAIS på bortaplan, i ett regnigt Göteborg.

Spelarna visade upp en beundransvärt vilja och kämpaglöd i denna match som GAIS verkligen bestämt sig för att vinna. Bland GAIS-supportrarna konstaterar man att det var lagets bästa match i år. Trots det fick man nöja sig med en pinne och anledningen stavas hårt jobbande grönvita spelare och solitt grönvitt försvarsspel.

När vi nu delar ut hjärtan speglas det så klart i våra nomineringar. Försvarsarbetet var klockrent matchen igenom utom på GAIS mål där det tycks vara en misslyckad offsidefälla som ger chansen, alternativt att man står och sover i mittförsvaret.

Nåväl, här är nu våra mottagare i matchen mot GAIS

💚💚💚 Neuer
💚💚 Jonas H
💚 Traktorn

Anton Fagerström

När vi i år delar ut våra hjärtan har det allt mer blivit så att vi försöker att normalisera Antons målvaktsspel. Att hans fantastiska räddningar egentligen är helt normala och därför inte förtjänar så många hjärtan. Vi gör det så klart för att det ska bli lite spänning i hjärtan-tävlingen. Men det är bara att konstatera, det går inte att hålla Neuer borta från våra hjärtan. Få i laget förtjänar dem så mycket som Anton.

Vi får nu bli lite papegojiga och konstatera som så många gånger förr, Anton gör att VSK får chansen att plocka poäng genom sina otroliga räddningar. Så också i denna match. Nu var till och med förbundskaptenen Janne Andersson på plats. Han gjorde nog en mental notering om Anton – värd att följa upp. Antons första halvlek är fenomenal och han räddar laget vid flera tillfällen, så att vi slipper gå till halvtidsvila i underläge och med allt vad det skulle innebära i form av utmaningar i andra halvlek. Tack Anton för att du finns! För var dag som går blir du allt mer värdefull för laget. Tre hjärtan till dig idag igen.

Jonas Hellgren

Jonas är i riktigt fint slag nu och har plockat hjärtan i var och varannan match. I den här matchen får han agera central mittfältsgris och se till att stoppa upp GAIS anfallsförsök. Det lyckas han med på bästa sätt och det var sällan han missade en duell i den här matchen. Jonas är som vi alla vet en smart spelare som vet precis vad han måste göra för att få stopp på anfallen. En liten knuff här och en liten tröjdragning där. Han får motståndarna att tappa rytmen i anfallen och stör speluppbyggnaden så att man får börja om igen. Naturligtvis var han inte ensam på mittfältet men i den här matchen visar han att han är en riktig klasspelare som gör det som krävs för att stoppa motståndarna så att inte farliga lägen uppstår. I nästa match hoppas vi Jonas får visa sina offensiva kvalitéer också. Nåja, två hjärtan till in på kontot.

Sean Sabetkar

Försvaret var pressat i hela matchen och när det behövdes som mest fixade Sean tillsammans med sina kollegor så att det inte blev fler än ett mål för GAIS i den här matchen. Strongt av Traktorn som han kallas att gå rakt in och göra en kanonmatch, när det verkligen gällde att kriga för att kunna ta poäng. Inte nog med att Sean håller rent framför egen kasse, han nickar mycket snyggt in kvitteringen, helt omarkerad på en hörna kort efter GAIS ledningsmål. Sean debuterade inte bara med att göra mål i Superettan, det här är också hans första gröna hjärta. Vi säger grattis och välkommen i den fina klubben.

Facebook Comments Box