ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Nu tar ett välkommet landslagsuppehåll vid

VSK Bandy avslutade ett tätt matchande med en ganska märklig match mot Vänersborg hemma i lördags. Den präglades av en bra och stabil första halvlek där man drog ifrån och såg ut att gå mot en enkel seger. 4-0 blev halvtidssiffrorna.

Den andra halvleken blev dock av ett annat slag. Ett alldeles för försiktigt VSK tillät gästande Vänersborg att ta sig in i matchen. 4-0 blev 4-3 och med ett nödrop lyckades serietvåan hålla undan för ytterligare baklängesmål.

Märkligt hur det kan bli så. Först matchen mot Hammarby som hade två galet skilda ansikten och så den här. Kanske är det ett utslag av det intensiva matchandet och skadorna, som tyvärr duggat tätt i de senaste matcherna, men jag trodde inte att det lag som såg så starkt ut mot Byn och Sandviken skulle sjabbla till det med sådana här insatser.

Jag drar med någons dags perspektiv en lättnadens suck över att det inte blev poängtapp och därigenom en än värre slutspurt om andraplatsen. Det är förvisso bara två poäng som skiljer ner till Bollnäs men det är klart bättre än en.

Nu tar ett välkommet landslagsuppehåll vid där laget får ladda batterierna och få tillbaks några av de skadade spelarna. Tyvärr inte Pontus, Vilén som blir borta resten av säsongen som ni säkert vet. Synd om Pontus givtevis och ett tungt avbräck för VSK då mittfältaren klivit fram som nyckelspelare i vinter.

Nu har Micke Carlsson en bred trupp till sitt förfogande så förmodligen kan någon av övriga spelarna klvia fram i Pontus ställe. Kanske kan Kasper Sandgren, som började väldigt bra men som har kommit av sig litem kliva fram igen.

I annat fall hoppas jag på Joel Engström. Nog för att den hårdskjutande skridskovirtousen redan är viktig för laget men tror han har ytterligare en växel i sig. Det finns utöver fart och skytte, fin teknik och en stor mångsidighet i den lille liraren. Egenskaper jag är övertygad om att klubben kan få än större nytta utav.

Med de raderna avklarade känns det skönt att ta en dryg veckas ledigt från bandyn innan en ganska bökig bortamatatch i Söderhamn mot Broberg väntar. I väntan på det hoppas jag fotbollsbrorsan har något riktigt fint nyförvärv att presentera på den presskonferens som är satt till 13. Väl mött!

Facebook Comments Box