ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Sillynyheter 2 februari

En kort uppdatering vad som hänt under veckan innan veckans försäsongsmatcher spelas.

Västerås SK

Under veckan har TaF haft möte med både fans och sponsorer. Man kan konstatera att TaF på många sätt är Mjällbys totala motsats när han gärna grottar ned sig i siffror och analyser. Till supportrarna meddelade han att VSK släppte in 10 mål för mycket, gjorde några mål för lite och förlorade totalt fyra matcher för mycket förra säsongen. Det känns bra att veta.

Intressanta saker han nämnde var att truppen har lite för offensiv balans mot det idealiska.

På Silly fronten så är det relativt lugnt. Tsouka har olyckligtvis skadat sig, vi vet inte vilken skada men han kommer missa matchen på lördag. Huruvida skadan äventyrar hans ev kontrakt med VSK är i skrivande stund oklart men det har varit mycket positiva tongångar runt Tsouka från klubbens sida så om skadan inte är alltför allvarlig kan nog ett kontrakt vara möjligt ändå.

VSK tittar fortfarande efter nya spelare, några namn som dykt upp är utländska spelare som intressant nog har kontrakt, vilket tyder på att VSK kan tänka sig köpa loss en spelare.

Även provspelare är aktuella nu när laget börjar köra träningsmatcher. Skadeläget är som alltid ett problem, tills på lördag är bara 12 utespelare tillgängliga och ytterbackar är just nu bara ett teoretiskt koncept hos VSK – inga finns att tillgå i den verkliga världen. På lördag lär vi se ett antal U19-spelare på planen som fyller ut de tomma platserna.

Syrianska FC

SFC fortsätter att värva spetsspelare till sitt lag, senaste spelaren in är Sebastian Rajalakso och vi kan nog skriva upp Syrianska som en stor utmanare till seriesegern. TaF sa på supportermötet i måndags att Rajalakso ringt honom, vilket antyder att han varit mer intresserad av VSK än VSK av honom. Men det är en spelare som ska vara bland de bästa i serien med sina meriter.

Tydligen är det inte lika känsligt längre att byta klubb i Södertälje. Rani Hadad som är fostrad i AFF men som hade sparsamt med speltid i fjol byter från Assyriska till Syrianska, men lär inte vara en spelare för startelvan i sin nya klubb heller.

Ny tränare i klubben blir Eddie Demir som tränat Södertälje FK och han säger till LT att målet är att utmana om en plats till Superettan redan i år men att det är framförallt backlinjen som behöver förstärkas för att det ska kunna bli verklighet. LT skriver att ytterligare en huvudtränare ska vara på ingång och ett delat ledarskap.

Assyriska FF

Även Assyriska håller på och bygger ett topplag, det är spets på varje position som hämtas in. Senaste värvningen är Armin Tankovic som spelat i Dalkurd men senaste åren glidit runt i penningstarka Karlstad BK i div 2. Han är en riktigt bra värvning som om han hittar sin gamla form är en spetsspelare på den här nivån.

Det pågår även en insamling hos Assyriska för att värva Alagie Sosseh från Akropolis, där han i fjol var deras skyttekung. AFF behöver verkligen en målspruta då ingen gjorde fler än 10 mål i serien förra säsongen och Sosseh är en som har kapacitet att ligga runt 15 mål.

Vi kan kallt konstatera att det är ett helt annat Assyriska Div 1 Norra lagen kommer att få möta i år. Av säsongens värvningar så här långt är det fem spelare som kommer gå rakt in i startelvan.

Akropolis IF

För att ersätta Sosseh så har Akropolis lånat in Ekin Bulut från Vasalund. Nu gjorde Ekin inte någon glänsande säsong 2017 med sina 6 mål i serien. Men å andra sidan var ju Vasalund klappkassa och åkte ur. När Vasalund var ett topplag 2016 gjorde han trots allt 13 mål så med rätt omgivning är han säkert en fullgod ersättare till Sosseh. Han är dessutom ung (21) och kan fortfarande utvecklas en hel del. Helt klart ett lån med stor potential för Akropolis. Just Akropolis har verkligen lyckats få centrala anfallaren att producera de senaste åren.

Nyköpings BIS

Bissarna håller på och masserar hem en riktigt bra hemvändare i Fredrik Holster. Han har spelat i Allsvenskan och Superettan de senaste åren men är fostrad i Nyköpings BIS. Tanken är nog att han ska ersätta Dago Funes och med Holster på plan får man in en riktig spets som med sin kvalité och erfarenhet kommer att höja Nyköping ett snäpp. Vi utgår från att ledningen i Bissarna inte är vidskepliga när de nu plockar in Fredrik. Han har trots allt varit med om att skjuta ned både Assyriska och Åtvidaberg till division 1 de senaste två åren.

Arameisk-Syrianska IF

Från Dalkurd hämtas unge Junior Kamana Wa Kamana. Han har inte många seniormatcher på sin meritlista men har flera pojklandslagskamper och är han har säkert talang som kan utvecklas även om han i dagsläget inte ska ses som spetsspelare.

BK Forward

Eftersom VSK möter BK Forward nu på lördag tittar vi lite extra på detta lag i den här silly-uppdateringen.

Det är nu helt klart att Erik Björndahl lämnar BK Forward för Degerfors. Erik är en bra spelare som gjorde 24 mål i division 2 i fjol och 12 mål säsongen innan när Forward åkte ur Norrettan. En sådan tongivande spelare ersätter man inte så lätt och klubben letar nu för fullt efter en ny anfallare.

En annan tung räv som lämnat laget är Emil Berger och om vi är rätt underrättade är det nu bara mittbacken Daniel Björkman och centrala mittfältaren Axel Wettéus som är kvar i truppen av de spelare som var ordinarie 2016 när Forward åkte ur Norrettan. Det är ett väldigt ungt lag man mönstrar i år. Nästan halva truppen är runt 17-19 år gamla så mycket rutin saknas för Div 1 spel och de krav som ställs där för att lyckas. Spelsystemet har tidigare år varit 4-4-2 och lär nog vara det i år också.

Facebook Comments Box