ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904 AVSLÖJAR: VSK TIFO inleder samarbete med Kungsporten

Som säkert många av er har sett senaste tiden har VSK Tifo med ljus och lykta sökt efter en lokal där man i största hemlighet kan skapa sina mäktiga tifon.

Nu har jakten burit frukt och man har tillsammans med fastighetsbolaget Kungsporten kommit överens om ett hyresavtal.

Tjänstgörande ANNO-reporter ringde upp VSK Tifos starke man Emil Johansson för att höra mer.

Emil berättar att VSK Tifo har varit på jakt efter en lokal längre tid och att det nu började bli bråttom.

– Ja, vår gamla lokal ska renoveras så där kunde vi inte få vara kvar längre. Eftersom vi i VSK Tifo har stora ambitioner att göra stora tifon behöver vi stora ytor. Att ha en lokal på några hundra kvadratmeter kan tyckas stort men att göra ett tifo på 500 kvm gör att man måste dela upp processen i olika steg vilket är krångligt och tidskrävande samt att slutprodukten inte blir lika bra.

– Fotbollspremiären närmar sig och vi behöver en lokal för att få ihop något riktigt bra.

Efter lite rundringning fick VSK Tifo napp hos fastighetsbolaget Kungsporten som idag framförallt förvaltar lokaler i Västerås men även i Köping och Stockholm.

– Jag fick en bra kontakt med en person på Kungsporten som absolut ville försöka hjälpa oss. Nu har vi gjort klart att få hyra en lokal på 600 kvm under två månader, vilket kommer räcka gott och väl för våra behov, tids och storleksmässigt. Vi hoppas också att vårt samarbete kan bli långsiktigt, säger Emil.

Som den säljare Emil är till vardags kunde man hitta en lösning på finansieringen.

– Vi hyr lokalen men en del av betalningen är att vi lovat att på olika sätt lyfta fram att Kungsporten sponsrar VSK Tifo under året. Vi kommer bland annat ha en banderoll som hängs upp på matcherna som visar just på det.

– Ledningen i VSK ställer sig positiva till det här och de har upplåtit plats till oss på arenorna att hänga upp vår samarbetsbanderoll på i samband med match. Vi vill passa på att tacka också VSK för deras benägna hjälp med det här.

Avslutningsvis Emil, vad önskar du dig nu?

– Nu önskar jag att det snart är fotbollspremiär så att vi kan få visa upp vårt tifo som vi planerat klart.

– Sen önskar jag en större fotbollsarena. Nu kan vi måla så stora tifon att de inte längre får plats på ståplatsläktaren. Vi behöver något mer rejält att hänga upp dem i, avslutar Emil med ett skratt.

Facebook Comments Box