ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Silly: Det händer saker i VSK Fotboll

Sillymaskinen börjar varva upp och det händer saker i Superettalagen både på spelar- och tränarfronten. Vi kommer att uppdatera där löpande, idag fokuserar vi på den senaste utvecklingen i VSK Fotboll.

I veckan har vi nåtts av nyheten att klubben förlängt med Jonas Hellgren. Det var ett rätt väntat val då Jonas i år i allt väsentligt varit skadefri och tillgänglig för spel om tränaren så önskat. Tränarna har allt som oftast önskat ha Jonas på planen. Sen har inte alltid prestationerna varit den bästa, men det har gällt hela mittfältets spel, inte bara hos Jonas. Nu gör klubben bedömningen att Jonas trots allt är en kraft att räkna med i framtiden, då man ger honom ett nytt tvåårskontrakt.

Det går förstås att förstå klubben. Jonas är ytterst erfaren på de här nivåerna och han gör sällan dåliga matcher, utan har en relativt hög lägstanivå. Han är dessutom mångsidig och kan spela på både offensiva och defensiva positioner och till och med som mittback, en plats som han varje år brukar få vikariera på vid något tillfälle.

Till detta är han en lojal och professionell spelare som älskar sitt VSK, kvalitéer som behövs i varje trupp.

Vi har också fått nyheten om att klubben förlängt Hinkens kontrakt med ett år. Brian har redan kontrakt över 2020, men nu har man kommit överens om att förlänga det över 2021. Det var också ett väntat beslut då klubben precis som vi ser hur viktig Brian varit för VSK under säsongen. Nu vill man inte tappa honom nästa höst, så bättre då att stämma i bäcken nu. Helt rätt gjort av klubben.

Hinken ska värderas högt. Han är generellt en av de mest professionella fotbollsspelare vi sett, i något sammanhang. Han har verkligen inte haft det lätt, men hela tiden tagit motgångarna på rätt sätt, genom att borra ned huvudet och kämpa på. Han om någon visar att det är en strategi som lönar sig. Nu är han helt plötsligt en av lagets viktigaste spelare som klubben absolut inte vill se försvinna. Brian kom på andra plats i vår gröna hjärtan tävling, det är så klart ingen slump. Han är en otroligt nyttig lagspelare som aldrig gör en dålig match, trots att hans lagkamrater må svikta. Ett sant föredöme på och utanför planen. Nu får vi se honom i en grönvit matchtröja i två år till, det är bra.

Vi har också nåtts av nyheten att Stefan Batan inte får förlängt med VSK. Tydligen enligt klubbens hemsida ville man vänta och se hur rehabiliteringen går. Det ville då inte Stefan som ville ha besked nu. Inte så svårt att förstå då att det nog bara fanns möjligheten att bjuda varandra farväl kvar som alternativ.

Stefan tog beskedet på sämsta tänkbara sätt när han la upp följande bild på sitt instagramkonto.

I sin avskedshälsning anklagar han klubben för att inte vara professionell, vilket han så klart får tycka. Men att själv visa exakt samma oprofessionella attityd som han anklagar klubben för och dumpa sin frustration på sociala medier, gör inte saken bättre utan reflekterar bara dåligt på honom själv. Vi förstår hans besvikelse, han ville verkligen vara kvar, men tydligen på sina villkor. Det var så klart rätt av VSK att diktera de villkor man ansåg vara viktiga för klubben och hålla sig till dem i förhandlingarna med honom.

Med Stefans frånfälle frigörs nu ett stort löneutrymme som kan användas till att värva ersättare på vänsterbacken.

Vi önskar Stefan lycka till i framtiden, nästa klubbadress lär bli Akropolis.

Med det som nu hände med Stefan kan vi också förstå strategin klubben har för att hantera honom och rimligen Emir Smajic. Man vill avvakta och se hur deras rehabilitering går och sen fatta beslut om deras varande eller icke-varande i klubben, när vi närmar oss våren och säsongen. Från klubbens sida är det nog en bra approach om man inte vill göra det tydligt nu att det inte är aktuellt med nya kontrakt. För spelarna är det så klart frustrerande, men så är silly-spelet. Syvende och sist är det klubben som bestämmer villkoren, inte spelarna.

Till sist har vi då kvar Karwan Safari där det inte finns några direkta silly-nyheter. Vi har hört rykten om att han fått ett kontraktserbjudande av klubben, men det är som sagt ett rykte. Att de förhandlar förstår så klart alla. Hade VSK inte velat göra det hade man gått ut med att man inte tänker erbjuda honom något nytt kontrakt.

Det var allt för nu

Facebook Comments Box