ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Semifinalextra: I dag kan historia skrivas

Mitt i en pandemi är tomma läktare det nya normala. Men i eftermiddag känns det extra tungt att de grönvita spelarna får springa in på en ödslig arena i Göteborg. VSK Fotboll spelar i eftermiddag sin största match sedan den där härliga höstkvällen mot IK Brage 1996 då våra hjältar tog klivet upp i allsvenskan. Då hade alla svältfödda och framgångslängtade VSK supportrar behövt vara där och sjunga fram  Simon, Filip och resten av de VSK-spelare som förtjänar en stor publik.


Men vi glömmer det så länge. Vaccinbrist och kurvor som pekar åt fel håll gör att vi får vänta med att se VSK på plats. Men det hindrar inte dig och mig att göra allt för att stötta våra VSK-idoler ändå.

Förutsättningarna är enkla. Vid förlust åker VSK ur cupen, och vi gör det bästa cupresultatet på över 40 år (1979 Semifinal IFK Göteborg), och om man ska jämföra framgångar i cupen och serien så kan vi nog säga att vi når den största fotbollsmässiga framgången sedan allsvenskan 1997. Ett fantastiskt result med andra ord.

MEN. Om vi vinner, ja då kan vi med lätthet säga att VSK Fotboll når den enskilt största framgången i klubbens 117-åriga historia. Då spelar grönvitt en cupfinal. 30 maj spelas matchen, och motståndarna då heter Hammarby, Djurgården eller Trelleborgs FF.

Försök ta in och begrunda. VSK har chans att skriva historia i eftermiddag. Eftersom ni inte kan vara på plats, se till att ge ert stöd till VSK på annat sätt. I Social medier, bland kollegor och vänner, och se för guds skull att swisha en slant till grönvitt! (https://www.vskfotboll.nu/resan-mot-europa-fortsatter-kop-bortabiljett/ )

I VSK-laget är Filip Almström Tähti avstängd efter 3 varningar. Dessutom har Sean Sabetkar lämnat VSK, så 2 förändringar i startelvan är ett måste. Vi håller alla tummar att både David Engström och Pedro Ribeiro är hela då all defensiv kraft behövs i den här matchen.

VSK möter ett BK Häcken som av vissa förståsigpåare är favorittippade till att vinna Allsvenskan i år. Det är alltså inte ett dussinlag grönvitt har på andra sidan, utan det här snudd på så bra det kan bli. Men vi ska inte glömma bort att vi redan slagit regerande svenska mästarna, så kunde vi slå Malmö FF så kan vi slå BK Häcken också.

Vi är många som kommer ihåg Pasi Pennanens klassiska nick i matchminut 93 i första kvalmatchen mot Häcken 1997, ett mål som gjordes iför flera hundra överlyckliga VSK-supportrar på dåvarande Rambergsvallen. På samma mark står ni Bravida Arena. Kan vi inte säga att Gustav Lagerbielke kan få vara vår nya Pasi Pennannen och avgöra med ett nickmål på stopptid. Vi säger det va?

Anno 1904 kommer att vara på plats på Bravida Arena och vi siktar på att ge er så mycket material vi bara kan, för att ni ska kunna känna att ni är på plats. Men det gör vi på ett villkor. Att ni alla som tittar och läser swishar VSK Fotboll för en bortabiljett. Det kommer att vara dyrt att spela i Europa i sommar!

Facebook Comments Box