ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”Dags att bli odödliga”

I podden På 65ans senaste avsnitt spekuleras det i om BK Häcken kan komma att underskatta Grönvitt. VSK-supportrarna Joakim, Jacques och Andreas diskuterar också vad en seger i semifinalen skulle innebära. 

För BK Häcken är det dags för cupsemi för fjärde gången på sex år. För VSK var det över 40 år sen sist, 1979 när VSK Fotboll förlorade med 1-0 mot IFK Göteborg. När klubbarna drabbar samman på Bravida arena i Göteborg är Häcken storfavoriter, men På 65an-gängen är inne på att det kanske ändå finns en chans för Sportklubben. 

– Jag läste någonting om att man egentligen såg den här kvartsfinalen mot Norrköping som det svåra hindret fram till final oavsett vilka man skulle ha fått i semin, säger Jacques. Jag tror faktiskt att de potentiellt kan underskatta oss lite. Just för att de kommer från en väldigt stark seger mot Norrköping. Dom kanske redan känner att nu är vi i final. Men det kanske är önsketänkande från min sida. 

Drömmar eller inte, men lagets insatser så här långt är redan en av de största sportsliga framgångarna någonsin. Samtidigt hoppas poddarna på mer. 

– Gör det för oss som följt klubben i över 20 år, säger Andreas. För oss om har skrattat åt och drömt om att VSK ska spela i Europa. Vi är två segrar från Europa. Gå ut och vinn bara. 

Semifinalen är helt klart något för de grönvita historieböckerna och kanske kan det bli ännu mer. 

– Ja, alltså dom blir ju odödliga om dom vinner cupen. Det skulle ju vara klubbens största framgång någonsin, säger Andreas.  

Här kan du lyssna på hela avsnittet

Facebook Comments Box