ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ute ur cupen men stolta ändå

Lite oväntat så åkte VSK Fotboll ut ur Svenska Cupen, men det var en insats ingen behöver skämmas för. VSK sket i standardtaktiken för lag från lägre divisioner att bara backa hem utan verkligen försöka köra sitt spel. Det var förväntat att BK Häcken skulle vara ett bättre lag men det går inte säga att VSK var chanslösa.

VSK var det lag som gjorde det första målet men får det tveksamt bortdömt av linjeman, sen gör Häcken tre mål där ett par av målen går att fundera om det verkligen var offside eller inte. Med domsluten med oss istället för emot oss hade det kunna blivit ett annat resultat. BK Häcken skapar dock fler chanser och är ett klart bättre lag än VSK, men det är en insats som VSK ska vara stolta över.

Den som fortsättningsvis säger att Svenska Cupen är oviktig kan nämna 2021 och minnena vi fått från årets turnering. Hellre en semifinal än en träningsmatch på Trängens IP. Det här var viktigt för oss supportrar, för spelarna, för klubben och för staden. Nu gick det inte hela vägen men vi tar med oss massor med värdefulla erfarenheter och självförtroende inför seriespelet om några veckor.

Det enda rånet är att vi inte fick vara där på plats och uppleva detta men spelarna får se till att vi får uppleva detta igen nästa år och då får det allt gå hela vägen.

Några tankar strax efter slutsignal.

  • Ingen spelare gör en dålig insats utan det är bara bryta ihop och komma igen
  • Justin Salmon såg oerhört fin ut även om det skedde några felbeslut offensivt, frågan är om sätter rejäl press på att utmana Albin Sporrong om en startplats.
  • Fagerström släpper in tre mål men ska inte belastas för dem, han gjorde flera räddningar och höll siffrorna nere och ser ut att vara i god form.
  • Sista bytet med Adolfsson/Royo kändes lite meningslöst och kunde skett lite tidigare så de fick fler minuter.
  • Filip Tronêt ställde en hel del frågor till BK Häckens backlinje, han är vår bäste man.

Vi på Anno 1904 är sjukt stolta över årets insats i Svenska cupen, ett stort tack till er alla inblandade!

Mot Europa 2022!

Facebook Comments Box