ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”pratat med tjejerna om att använda energin som klacken ger” – Tränaren om hur VSK Dam ska vinna finalen

Så här dagen innan finalen för VSK:s Dambandylag tog vi och ringde upp tränaren Olle Wiberg för att klämma honom på pulsen och få höra senaste nytt om hur tankarna går inför finalen.

Finalen närmar sig, hur är stämningen i truppen så när finalen står runt knuten?

– Stämningen är jättebra och jag upplever att tjejerna är laddade på ett bra sätt. Vi har haft positiva och bra träningar som gett de svar jag vill ha, vi är så redo som man kan vara, säger Olle.

Så här inför finalen, hur ser era förberedelser ut – vad skiljer sig mot de vanliga?

– De är faktiskt inte så annorlunda. Idag kommer vi se juniorfinaler och sen blir det middag på en trevlig restaurang, alla tillsammans.

– Imorgon på finaldagen är faktiskt den största skillnaden mot vanligt. Vi får värma på isen lång tid i förväg, det är inget vi är vana med i dambandyn. I normala fall får vi 10 minuter innan matchstart att värma, imorgon blir det mycket mer, säger Olle.

– Men förberedelserna är jag inte orolig för, det kommer bli jättebra. Som sagt, vi är redo på alla tänkbara sätt.

– Jag vet ju hur mycket stöd betyder för spelarna på isen och jag har pratat med tjejerna om att använda energin som klacken ger. De är inte vana med det men de ska se sångerna som något positivt som ger dem kraft på planen, summerar Olle.

Hur känns det själv inför din första final?

– Det känns ju faktiskt otroligt bra. Tänkte på det häromdagen. Det är en viss skillnad det här mot mitt förra tränaruppdrag som innebar att bli degraderad med Tillberga. Jag känner mig mestadels lugn men visst finns det lite pirr i kroppen.

– Det är trots allt stort att stå där på finalarenan med klubbmärket på kläderna, det är kul att få vara med och jag känner mig stolt, säger Olle och fortsätter:

– Sen vet man inte hur det blir. Blir det glädje eller ska man få tugga i sig en sur förlust. Men det är som det ska när det är avgörande finaler.

Hur tror du matchen kommer se ut?

– Jag tror det blir en bra kamp mellan två lag som vill spela fin bandy. För vårt vidkommande vill vi föra spelet och driva matchen dit vi vill ha den. Hur det än går kommer det nog vara en spännande och underhållande match för publiken, summerar Olle det hela.

Vad gör du om vi ligger under med 3-2 och det är 25 minuter kvar?

-Det beror på, låt säga att deras mål kommit till på hörnor och vi för spelet, då gör jag nog ingenting utan låter tjejerna trumma på, de vet vad de ska göra. Men om vi spelar dåligt och ligger under så har vi så klart både plan B och C i beredskap för att vända matchbilden.

– Men jag är faktiskt inte särskilt orolig om vi ligger under med en stund kvar av matchen. Vi vet att vi är starka sista kvarten, så har det varit hela året, konstaterar Olle.

Varför vinner vi?

– För att vi är spelmässigt starka och vi har ett komplett lag med bredd och spets om vart annat. Sett över nittio minuter är vi väldigt svårslagna, vi mal ner motståndet, säger Olle.

Sista frågan. Ordföranden i VSK Fotboll, Andreas Dayan lovade inför fjolårets fotbollssäsong att han skulle bada i Svartån om VSK tog klivet upp i Superettan. Det blev ett kallt bad i novembermörkret för honom. Hur är det med dig Olle, kan du utlova något liknande om ni vinner klubbens första SM-Guld på damsidan imorgon?

Hahahaha, nä, jag tänker inte bada i Svartån, det tänker jag verkligen inte göra. Men jag lovar alla att jag ska hitta på något kul på segerfesten imorgon. Vi får se vad det blir, avslutar Olle Wiberg, tränare VSK Bandy Dam.

Vi på Anno-redaktionen håller så klart alla tummar för att det går vägen imorgon och önskar bandytjejerna och ledarna ett stort lycka till.

Facebook Comments Box