ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En träningspremiär avklarad och spekulationer kring övergångssumman

Det finns nog ingen sport i staden där man får frysa lika mycket som när man följer sommarsporten fotboll. Förra året var det minus 13 grader i träningspremiären och nu 0 gradigt och regn. Det tar på fingrarna när det ska fotograferas.

Spelarna fick komma ut på plan med ett riktigt fint pyro tillägnat den bortgångne supportern Simon och ställde sig på led framför klacken medans det brändes av. Tycker det ligger något i det som Hjulis sa i en intervju tidigare att det är en motivationsboost i att få börja jobba efter semestern och mötas upp av en hejarklack.

Under träningen blev det officiellt att Granath var klar för HBK, kanske inte den mest sexiga klubben i världen och framför allt inte den som betalar mest. Enligt oberoende agenter ska värderingen på VSK ligga på runt 2 miljoner med tanke på ålder och prestation om han skulle gå till Allsvenskan, hade han gått utomlands hade VSK kanske fått det dubbla. Det är ingen i VSK som vill kommentera vad Granath gick för, men det ska ha varit skäligt betalt kröp det fram. En kvalificerad gissning utifrån att pratat runt lite så hamnar det på 2 miljoner och kanske lite till, men det ligger under 3 miljoner. Detta ska jämföras med Erik Björndahl som i en liknande situation ska ha sålts till Degerfors för 800.000 kr, men då ska Jonas Bertilsson varit en del av övergången. Jag var genuint orolig att det skulle kunna blivit mindre, även om jag tror det hade behövts en miljon till för att det skulle få en större positiv påverkan på årets trupp.

Även om det är fina pengar in så ska vi inte räkna med att VSK shoppar loss rejält, försäljningen redan med i budgeten och var anledningen till att VSK lyckades göra en hel del förlängningar som man tidigare inte ansåg sig ha råd med. Det kommer komma in en ny spelare, men troligtvis inga fler. Min uppfattning är att det ingenting är klart, men det verkade inte vara någon som var direkt orolig för att hitta en ersättare. Simon Johansson sa något i stil med inför fansen att VSK har i flera år nu visat att flera olika striker kan göra många mål i VSK. Det ska bli verkligen intressant och se vad VSK letar fram.

I spekulationerna om en potentiell ersättare har Sandvikens IFs Jabir Abdihakim Ali ofta dykt upp, men den prislappen SIF har satt ska tydligen vara alldeles för hög för att han ska vara aktuell. Det återstår och se vad VSK kommer hitta men en viss fundering har man av hur klubben ska ersätta 24 mål, å andra sidan har Prodell, Björndahl och senast Granath visat att det går att ösa in mål.

Avslutningsvis på träningspremiären så fick barnen lägga straffar, det var oerhört populärt och det bildades köer. Tyvärr fick våran kära Hjulis lägga någon straff då det var endast för barn. Men arrangemanget var verkligen riktigt trevligt med gratis kaffe och fika. Möjligheten att ställa frågor till klubben togs på vara på och frågor om priset på säsongskort och medlemskap avhandlades.

Avslutningsvis var det inte ett öga som var torrt när en supporter valde att sjunga en sång i en hyllning till Simon. Det är helt ofattbart att han har lämnat oss men också tydligt hur många av oss som känner sig starkt påverkade av detta.

Ta hand om er.

//HL

Facebook Comments Box